Uitblinkers beloond bij jaarlijkse Eindhovense SportAwards

Publicatiedatum:

Elk jaar vinden in Eindhoven de SportAwards plaats. Er wordt erkenning gegeven aan eindhovenaren in de sportwereld. In verschillende categorieën zijn er prijzen te winnen, beste sporter maar ook vrijwilliger die zich het meest heeft ingezet voor een club. De zaal zat zo goed als vol met verschillende topsporters, familieleden en betrokkenen.

Flow-artiest Michelle Verhoeks luidt de avond betoverend in. Als danseres beweegt ze met vijf verlichte hoepels, waarbij ze kunstzinnig gebruikmaakt van elk deel van haar lichaam. Van het staan op haar hoofd met een hoepel rond haar been tot het moeiteloos omhoog houden van vijf stralende hoepels. Ze betovert het publiek met een schouwspel van licht en beweging.

Waardering

De avond werd aan elkaar gepraat door Renate van der Zalm. Ze benadrukt meteen dat alle aanwezige sporters en betrokkenen dit jaar uitzonderlijk waren, zowel genomineerd als niet-genomineerd. Maes van Lanschot, wethouder sport van de gemeente Eindhoven, werd het podium op geroepen. Hij vertelde waarom het zo belangrijk is dat deze awards uitgereikt worden: “Nederland is een land van middelmaat, een zesje is vaak genoeg. Maar wij hebben helden nodig.” Hij vindt de erkenning van talentvolle sporters dus van belang.

Deze avond worden er vijf prijzen uitgereikt voor afgelopen jaar, in de volgende categorieën: sportploeg, vrijwilliger, coach, talent en sporter. De awards worden op een bijzondere manier gepresenteerd. Freerunner Joey Evers maakte indrukwekkende salto’s en sprongen terwijl hij iedere award in zijn handen hield en naar het podium bracht.

“Met alleen samen trainen kom je er niet, ook samen feesten is belangrijk.”

Silvie van der Plas

Eén team

Iedere prijs wordt dankbaar in handen genomen. Sportploeg van het jaar wordt gewonnen door FC Eindhoven AV vrouwen 1. Zij kwamen met het gehele team op het podium en reageerde op de vraag, waarom denken jullie gewonnen te hebben? Silvie van der Plas, speelster: “Omdat we echt één team zijn zowel binnen als buiten het veld. Met alleen samen trainen kom je er niet, ook samen feesten is belangrijk.” Een antwoord dat goed in de smaak viel bij het publiek.

Na de uitreiking van deze award wordt het publiek verrast door een kort optreden van Jill Helena. Zij zong alle winnaars toe na het ontvangen van hun prijs. Verschillende liedjes kwamen aan bod, zo zong ze ‘This is the moment’ voor de Eindhovense voetbalsters.

Prijzen en reacties

Vrijwilliger van het jaar werd gewonnen door Roy Kawarmala, 73-jarige coach bij de naar hem vernoemde taekwondo vereniging. Steijn Louter mocht de prijs talent van het jaar meer naar huis nemen. Ook zij kwamen het podium op voor een bloemetje en een foto.

FCE Futsal trainer, Jan Vogels, ontving de award voor coach van het jaar. In 2023 zette hij met zijn team een bijzondere prestatie neer. Ze wonnen het kampioenschap, de beker en de supercup. Jan deelt zijn inzichten over hoe zijn trainingsaanpak hem deze prijs opleverde: “Mijn voornaamste tactiek is ‘POP’, dit staat voor plezier, ontwikkeling en dan komt prestatie vanzelf.”

“Sifan kan ontzettend goed omgaan met tegenslagen”

Ad Peeters

De laatste prijs was voor de sporter van het jaar, helaas kon zij niet aanwezig zijn. Sifan Hassan heeft een strak training- en wedstrijdschema en dus nam Ad Peeters de prijs in ontvangst. Peeters is technisch voorzitter van Eindhoven Atletiek. De club waar Hassan naast haar succes nog steeds lid van is. Peeters vertelt over de jaren met Hassan op de club en wat haar zo een bijzonder maakt: “Sifan kan ontzettend goed omgaan met tegenslagen. Zoiets is niet aan te leren, daar is ze mee geboren.”

Nadat het laatste nummer van Jill Helena geëindigd was, kreeg de avond een feestelijk slot. Dansgroep UCDance bracht de uitreikingen ten einde met een levendige hiphopdans. De awardshow bood veel entertainment, waardoor het publiek geboeid bleef en de zaal met een goed gevoel verliet.

+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...