Unieke confrontatie tussen amateurclub Jokers VC en eredivisionist: “Een geweldige herinnering die we samen koesteren”

Publicatiedatum:

Door Jaap Ebbelink

Het is een wedstrijd waar lokale volleybalvereniging Jokers VC al een lange tijd op heeft gewacht. Afgelopen zaterdag troffen ze in de beker niet zomaar een tegenstander. Nova Tech Lycurgus is eredivisionist en ook nog eens beker kampioen van de afgelopen vier jaar. Dat ze in de beker zo’n grote club loten, is een unieke gebeurtenis. Er waren 450 man publiek aanwezig tijdens deze iconische wedstrijd. Zo ook Mirian Willems-Pasmans, moeder van Danny, die het op mag nemen tegen de Groningers.

De lokale bewoners en volleyballiefhebbers verzamelden al vroeg in de uitverkochte sporthal in De Heeg. Terwijl de supporters naar de tribune liepen, werd er gepraat over het niveau van de tegenstander: “Als Nova Tech Lycurgus zo speelt als Ajax, moet het helemaal goed komen”, zegt een supporter lachend. Ajax verloor een aantal dagen voor de volleybalwedstrijd van amateurclub USV Hercules in de beker. Jokers VC speelt het hoogste amateurniveau, nadat ze vorig seizoen kampioen zijn geworden in de 2e divisie. Dat ze in de beker zo’n grote club loten, is een unieke gebeurtenis.

Tijdens de warming-up, ongeveer ander halfuur voor de wedstrijd, zat de tribune al bomvol. Jeugdspelers van Jokers VC, zaten op de voorste rij met trommels en toeters, om hun vlaggenschip aan te moedigen. Mirian Willems-Pasmans, moeder van Danny, ging met een positieve blik de wedstrijd in: “Ik was niet gespannen voor de wedstrijd. Ik vond het vooral geweldig voor het team dat ze zo ver gekomen zijn.”

Ze heeft bij haar zoon afgelopen weken nauwelijks sprake van zenuwen gemerkt: “Danny had zich er ontzettend op verheugd. Hij heeft genoeg  zelfvertrouwen en denkt dat het aan hem niet zal liggen. Dat heeft natuurlijk ook met zijn positie als libero te maken.”

Jokers VC wist niet te stunten tegen de eredivisionist. Nova Tech Lycurgus bereikt eenvoudig de kwartfinale en won met 3-0 in sets. Mirian realiseerde zich al vanaf het begin van de wedstrijd, dat de tegenstanders al van een veel hoger niveau waren. Ondanks de uitslag was het voor haar een geweldige ervaring: “Voor mij was het geweldig om mijn zoon op dit niveau te zien spelen.”

Op Instagram heeft Jokers VC ook gereageerd na de wedstrijd: “Het was een waanzinnige ervaring waar nog lang over gepraat zal worden. Het is een geweldige herinnering die we samen koesteren.”

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...