Vintagevoetbalshirts steeds populairder: ’Het is voor veel mensen een vorm van fashion’ 

AMSTERDAM – Specialfootballshirts heeft een pop-upstore geopend aan de Prinsengracht in Amsterdam. Deze pop-upstore hangt vol met verschillende vintage voetbalshirts. ”Deze shirts worden steeds populairder en zijn bijna niet meer weg te denken.” aldus Martijn van Zietveld, oprichter van Specialfootballshirts. 

Veel herinneringen  

Martijn van Zietveld is naast de oprichter van Specialfootballshirts ook verzamelaar van oude voetbalshirts. ‘’Zelf verzamel ik voetbalshirts van Arsenal. Ik ben namelijk supporter van deze club. Bepaalde shirts kunnen voor veel mensen verschillende herinneringen oproepen. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde vakantie, of aan een bepaalde wedstrijd.’’  

Van Zietveld merkt zelf ook dat vintage voetbalshirts steeds populair worden. ‘’Het is voor veel mensen een vorm van fashion. Op festivals dragen steeds meer mensen voetbalshirts, maar ook popsterren en acteurs dragen vaker vintage voetbalshirts.’’ 

Meer dan alleen fashion 

Modejournalist Aynouk Tan is van mening dat het dragen van vintage kleding, niet alleen een vorm van fashion is. ‘’Het heeft naar mijn idee ook te maken met duurzaamheid. Heel veel jongeren zijn steeds meer bezig met duurzaam leven en kopen daarom steeds meer vintage kleding.’’ Aldus Tan. 

Naast het klimaatbewust denken van jongeren, draagt de populariteit van jaren-90 kleding ook bij aan het dragen van vintagevoetbalshirts. ‘’Vintagevoetbalshirts hebben een soort hardcore-vibe, wat echt tekenend is voor de jaren 90. De shirts dragen dit tijdperk uit. Kleding uit de jaren 90 is populair en gaat steeds populairder worden.’’ aldus Tan die denkt dat de populariteit alleen maar gaat stijgen. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55