Man dwingt vriendin tot sekswerk: “Ik ben onschuldig”

“Leugens, leugens, leugens,” zo klonk het in de rechtbank donderdag. Wensley B. (33) wordt ervan verdacht zijn, inmiddels ex-vriendin, te hebben gedwongen tot seks tegen betaling. Ze moest 5 klanten per dag ontvangen. Verdachte Wensley B. ontkent alle beschuldigingen die zijn kant op komen. Alle verklaringen die de slachtoffers bij de politie hebben afgelegd zouden verzinsels zijn. Klinkklare onzin om geld te verdienen aan B., in de vorm van schadevergoeding.  

De ex-vriendin van B. zou gedwongen sekswerk moeten doen. Het geld wat ze hiermee verdiende moest ze direct inleveren bij B. Hier zag ze niks meer van terug. Tegen B. durfde ze niet in te gaan. “Hij is heel intimiderend, ik ben bang voor hem,” verklaarde ze tegen de politie. Ze werd gewurgd, geslagen en opgesloten in huis. Ook dreigde B. met het moeten eten van zijn poep en plas als ze niet naar hem luisterde.  

Onschuldig 

Wensley B. ontkent. “Nogmaals, ik ben onschuldig. Ik ben niet heilig, niemand is heilig, maar de dingen waarvan ik nu word beschuldigd zijn niet waar.” Hij geeft toe dat hij en zijn ex wel eens vochten tijdens ruzies, maar ‘zo was hun relatie’. Hij noemde het zelf een ’toxic relationship’ die voor beide niet goed was.  

Angst 

Het tweede slachtoffer, een vriendin van de ex van B., heeft ook aangifte gedaan. Zij is niet veel geslagen, maar is ook gedwongen tot sekswerk. Ook zij is bang voor B. “Ik hoorde dat Wensley haar sloeg, maar ik durfde er niet tegen in te gaan. Als ik dat wel deed zou ik ook klappen krijgen.” 

Requisitoir  

De angst die de slachtoffers voelen richting B. is de kern van het requisitoir van de officier van justitie. “Ik ben weinig zaken tegengekomen waarbij angst zo aanwezig is, ook nog zoveel jaren later,” benoemt ze nadrukkelijk. De officier van justitie acht de kans op herhaling groot en eist daarom tbs voor gedragsbehandeling. Verder eist ze 6 jaar celstraf. Ook wil ze dat hij het bedrag wat hij aan het sekswerk van zijn ex-vriendin zou hebben verdiend terugbetaald aan de staat. Het gaat om 91.140 euro.  

Dreigende appjes 

De eis voor tbs wordt onderbouwd door appcontact wat er is geweest tussen slachtoffer en verdachte. Deze appjes bestaan vooral uit dreigementen, de rechtbank rekent dit B. zwaar aan. Het gaat om dreigementen als: “Ik eet jouw baarmoeder, moeder en je kind op” en “Vrees mij zoals je kanker vreest.”  

Geen onbekende 

Het is niet de eerste keer dat Wensley voor de rechter moet komen. Sinds zijn elfde is hij bekend bij politie en justitie. Hij is in zijn jeugd voor meerdere zaken opgepakt en veroordeeld, waaronder gebruik van fors geweld en verkrachting van een 11-jarig meisje. Ook het feit waar hij zich gister tegen mocht verdedigen, mensenhandel en -uitbuiting, is niks nieuws voor B. Hij heeft al eerder 14 maanden vastgezeten voor dit feit met een andere ex-vriendin.  

De advocaat van B. (Arnold Nunnikhoven) vraagt in zijn pleidooi om vrijspraak. Er is volgens hem onvoldoende bewijs. Het enige bewijs zijn de verklaringen van de slachtoffers en hij stelt de betrouwbaarheid ter discussie.  

De uitspraak is 26 september om 13.00 in de rechtbank van ’s-HertogenBosch. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

COLUMN:”Een fantastische dag voor alle Nederlanders”

Het is een fantastische dag voor alle Nederlanders’’ dat...
00:00:00

Jazz by the Sea maakt ruimte voor de jongere generatie

Aan het kleine kustdorpje Domburg, in Zeeland, vindt in...