Verwennerij voor de Oisterwijkse huisdieren

Oisterwijk – Met meer dan 35 miljoen huisdieren in Nederland is Dierendag een speciale dag voor dierenvrienden. In Oisterwijk trekken baasjes vandaag naar Pets’s Place om hun huisdieren extra te verwennen. “Onze hond Dexter komt uit het asiel, dus we weten haar exacte geboortedatum niet. Daarom vieren we Dierendag altijd groots op 4 oktober,” vertelt bezoekster Demi.

“Vandaag gaan er veel brokjes, speeltjes en snacks over de toonbank, merkt kassamedewerkster Lara op. Ze ziet dat honden vandaag meer in het zonnetje worden gezet dan katten. Voor honden vliegen de botjes als zoete broodjes over de toonbank, vertelt ze. ‘Oisterwijk is echt een hondendorp. Vooral na de coronacrisis zie ik veel meer honden hier,’ zegt Lara. Hoewel landelijk meer katten (24%) dan honden (19%) worden gehouden, volgens cijfers van het CBS. ‘Ik zie natuurlijk dagelijks veel honden hier in de winkel. Katten komen niet zo snel mee naar de winkel,’ legt ze uit.”

Joey Kierkosk, assistent-bedrijfsleider, vertelt dat ze al weken bezig zijn met de voorbereidingen voor Dierendag. “We hebben ervoor gezorgd dat er lekkernijen klaarliggen voor alle dieren, van honden tot kippen. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht en een ‘taartje’ maken voor de vogels. Bij binnenkomst staat er bovendien een rad, waaraan bezoekers mogen draaien bij een minimale besteding. Dierendag is een bijzondere dag, ” aldus Joey. Hij merkt dat sommige huishoudens na twee of drie jaar hun huisdier beu raken en het dier naar het asiel brengen. Dat moet stoppen vindt hij. Daarom roept hij dit jaar tijdens Dierendag op extra aandacht voor het dierenwelzijn en wil hij het bewustzijn vergroten over de rechten en het welzijn van alle dieren, zowel huisdieren als wilde dieren. “Ook de wilde dieren in de natuur moeten we niet vergeten.”

Al snuffelend door de winkel mag Dexter van haar baasje Demi een cadeautje uitzoeken. “Het is vandaag dubbelfeest,” vertelt ze. “Onze hond Dexter komt uit het asiel, dus we weten haar exacte geboortedatum niet. Daarom vieren we Dierendag altijd groots op 4 oktober.” Demi legt uit dat ze iets goeds wilde doen: ” vertelt ze, “dus ben ik naar het asiel gegaan en heb daar een hond geadopteerd.” Ze vindt dat we de honden in het asiel niet mogen vergeten: ook zij hebben recht op een fatsoenlijk leven. “Zo, ik ga nog even wat halen voor de vogels in de tuin, die nu de winter tegemoet gaan. Ook die vergeet ik niet vandaag” zegt ze lachend. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Voetballen tegen eenzaamheid

Afgelopen week deden 180 ouderen, verdeeld over 12 teams,...

Het is gezelliger in het dorp dan in de stad

Zou jij je sleutel uitlenen aan je buurman? Waarschijnlijk...

Hoe bereidt Prince zich voor op het nieuwe seizoen van HNTM 

Prince Schoutissen, een student uit Deurne, is een van...