Vader (42) en zoon (15) verdacht van aanval met koevoet: “Ik dacht dat ze hem dood zouden slaan”

BREDA/SPRANG-CAPELLE – Tijdens nieuwsjaarnacht fietst een jong koppel richting huis. Bij de Weegbree in Sprang-Capelle willen ze een groep jongeren passeren die niet aan de kant willen gaan. De vrouw (19) kan er nog net langs fietsen, maar haar vriend (21) stapt af en zou met een koevoet op zijn hoofd zijn geslagen door een 15-jarige uit Sprang-Capelle, die vervolgens zijn vader erbij haalt: “Niemand komt aan mijn kinderen!”  Vader en zoon stonden vandaag beide voor de rechter, maar vader ontkent.

Het slachtoffer roept nog dat de jongeren, die midden op de weg om een vuurkorf staan, aan de kant moeten gaan, maar tevergeefs. Hij stapt af om hen aan te spreken en probeert twee jongens van zich af te duwen. Waarna hij vervolgens een fikse klap krijgt met een koevoet door het ‘haantje’ van de groep, de 15-jarige Viggo. Hierna heeft Viggo zijn vader erbij gehaald. Woedend stormt Serge van den B. richting de groep.

Het slachtoffer is op een van de jongens uit de groep gaan liggen om te proberen om hem te kalmeren. Dat was het aanzicht dat Serge trof toen hij ten toneel kwam. Volgens aanklachten heeft Van den B. de jongen nog naar de grond geslagen terwijl het slachtoffer de andere jongen al had losgelaten. Vervolgens heeft hij nog meerdere keren op zijn gezicht ingetrapt en klappen uitgedeeld. Volgens Serge is dit maar onzin: “Ik kan het me niet herinneren, want het is niet waar. Ik heb niet geschopt of geslagen.”

“Voor mij zal nieuwjaarsdag nooit meer hetzelfde zijn en dat heb ik aan jou te danken.”

Fysieke en emotionele schade

De vriendin en mede-slachtoffer heeft ook alles meegekregen: “Vanuit de verte zie ik een grote man aan komen stormen. Ik roep naar hem “meneer luister naar me!” De man is helemaal buiten zinnen. Hij geeft me een harde duw tegen de grond en trapt me nog na.” Volgens de Officier van Justitie is daar te weinig bewijs voor, zo is er bijvoorbeeld geen doktersverklaring terwijl haar vriend deze wel heeft. Hij heeft er hersenletsel en een gebroken neus aan overgehouden. De vriendin verklaring geeft ze aan dat de positieve vrouw die altijd het goede in mensen zag, nu verdwenen is en kan ze niet meer zonder afleiding slapen ’s nachts “Voor mij zal nieuwjaarsdag nooit meer hetzelfde zijn en dat heb ik aan jou te danken.”

Strafblad en straf

Serge van den B, loopt momenteel met een enkelband rond en heeft een strafblad van 11 pagina’s. Hij verklaart alleen maar een duw te hebben gegeven, maar dit is voor de Officier van Justitie niet genoeg. Hij hoopte juist op een stukje berouw vanuit de verdachte en het gemis hiervan heeft ook geresulteerd in een strafverzwaring. De officier eist daarom een celstraf van 14 weken, waarvan 4 voorwaardelijk.

Eerder dinsdagochtend werd de zitting van de 15-jarige Viggo gehouden, die besloten was. Hij krijgt voor poging tot doodslag een taakstraf van zestig uur tegen zich geëist. Ook worden er 8 dagen cel en 30 dagen voorwaardelijk geëist. Aangezien hij al 8 dagen in voorarrest heeft gezeten, zou hij niet de cel in hoeven als de rechter deze straf oplegt.

De uitspraak volgt op 22 oktober

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Petpretpark: een duurzame speeltuin in de Lochal

18 oktober is de opening van het PetPretPark in...

Ongewenste passagier in je pakketje: het risico van exotische dieren in onze natuur

Stel je voor, je opent je pakketje uit het...

Elektrische walvishaai komt niet naar Nederland

Een dierentuin in China is betrapt op het hebben...

Steeds meer spullen naar de kringloop, maar de hoeveelheid afval neemt ook toe

Kringloopwinkels merken dat er sinds vorig jaar veel meer...