Met nummer over seksbar wil Braidy het Regio Songfestival winnen

Braidy, het alter ego van Brian Haak, doet namens Omroep Rijnmond mee aan de tweede editie van het Regio Songfestival. Met zijn liedje ‘Banaan’ hoopt de 24-jarige rapper een feestje te bouwen in Limburg. Maar waarom een liedje over de erotische Bananenbar?

“Braidy is eigenlijk het tegenovergestelde van Brian Haak”, zegt Braidy. “Hij is een rustige en nuchtere jongen, in tegenstelling tot Braidy die alle aandacht wil pakken op de voorgrond. Ik ben bijvoorbeeld nog nooit bij de bananenbar geweest”, voegt hij toe. “Dat komt nog wel, misschien zelfs een samenwerking.”

Bananenbar

Het lied is door een WhatsApp-bericht met een vriend van Braidy ontstaan. “Ik appte hem ‘Muts op, jas aan, gaan met die banaan’. Hij dacht dat het wel een nummer kon worden en zo is het proces begonnen”, vertelt de rapper. Braidy is in het liedje onderweg, hij is een feestbeest en eindigt elke avond toch weer in de Bananenbar.

“Ik ga winnen”

Braidy wil veel positiviteit overbrengen met zijn nummer en een feestje bouwen tijdens de finale van het Regio Songfestival op 9 november. “Ik hoop dat zelfs de mensen thuis van de bank afkomen!”. Braidy had niet verwacht dat Rijnmond hem zou selecteren voor het Regio Songfestival. “Ik ga van Maastricht een feesttent maken en winnen namens Rijnmond!”, zegt hij vol vertrouwen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Recensie: Zusters zonder liefde; een indringende blik op vrouwelijk misbruik in de kerk

Mannelijk misbruik in de kerk wordt de afgelopen jaren...

Bewegend geld ophalen voor het goede doel: “Ik stink nu maar ben wel gelukkig”

Maastricht – Geld ophalen voor het goede doel door...

Waarom Waalwijk geen vuurwerkverbod invoert

Tilburg, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hebben allemaal wel...

Populariteit alcoholvrij bier onder druk door belasting

Alcoholvrij bier wint razendsnel terrein in Nederland, en dat...