De snelbus: waar “snel” een rekbaar begrip is

Wie vandaag via Den Bosch naar Utrecht wil reizen, moet flink op tijd van huis vertrekken: door onverwachte herstelwerkzaamheden rijden er tot 2:00 vannacht geen treinen. De NS geeft aan dat reizigers kunnen omreizen via Nijmegen en dat er stop- en snelbussen worden ingezet naar Geldermalsen of Utrecht.

Reizigster Ineke: “Ik hoorde net in de trein pas dat mijn verbinding uitvalt en we de bus moeten pakken. Meestal zijn die goed te doen, maar nu is het alleen al een uitdaging om ín de bus te komen. In de app staat dat we rekening moeten houden met 30 tot 50 minuten vertraging, maar ik denk dat het langer zal duren.”

Ondertussen probeert NS-personeel op station Den Bosch de Eftelingachtige rij voor de snelbus in goede banen te leiden. “Maar ik héb geen tijd! Ik was ruim op tijd voor mijn tentamen, maar ik denk dat ik die nu wel kan vergeten. Lekker geregeld dit, het is altijd hetzelfde met de NS!” roept een boze student naar een medewerker die reizigers aanspoort om via Nijmegen te reizen.

Op perron 1, waar de eerstvolgende sprinter zou vertrekken, ontstaat inmiddels ook flinke drukte: door een gestrande trein rijdt deze niet verder dan Nijmegen en heeft inmiddels zo’n 25 minuten vertraging opgelopen. Het is nog onduidelijk of deze trein snel weer volgens dienstregeling rijdt.

Sommige reizigers keren huiswaarts, terwijl anderen verbroederen en samen een taxi boeken: “Wel een tikkie sturen hè!”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Steeds meer spullen naar de kringloop, maar de hoeveelheid afval neemt ook toe

Kringloopwinkels merken dat er sinds vorig jaar veel meer...

Russische ambassade ontkent betrokkenheid bij bomdreiging op ambassades

Den Haag - Oekraïense ambassades in, onder andere, Albanië,...

Tabaksreductie naar 5%: Waarom de Kankeragenda mogelijk te hoog mikt

De Nederlandse Kankeragenda is ambitieus: door drastische maatregelen te...
00:13:33