Martin Garrix vijfde keer nummer 1 dj

DJ mag, een muziektijdschrift, roept Martin Garrix uit tot beste dj van de wereld. De prijs werd overhandigd door Armin van Buuren, ook dj en zelf winnaar in vorige jaren. Door het gejoel en gejuich hoor je nauwelijks zijn speech, de fans lijken blij te zijn met deze uitslag. Toch vinden sommige bezoekers zijn muziek ‘te mainstream’.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het AMF festival in de Johan Cruijff ArenA. De bezoekers waren erg benieuwd wie de ‘nummer 1 dj van de wereld’ zou worden: ’’Ik hoop dat het iemand is die vanavond nog niet op de line-up staat, zo blijft de avond lekker divers’’, volgens Jasper (26). Voor deze dj staat namelijk een half uur durende set gepland. Melvin (22) is blij met de uitslag: ‘’Martin is een van de weinige artiesten die alleen originele muziek maakt, hij gebruikt geen samples van andere artiesten zoals de nummer twee en drie van de dj top 100 doen.”

Martin word opgevolgd door ‘David Guetta’ op nummer twee en ‘Dimitri Vegas and Like Mike’ op nummer drie.

Toch zijn er kritische geluiden over Martin zijn overwinning. Laura (24) vindt dat zijn muziek te mainstream is geworden: “Martin Garrix heeft zijn beste tijd gehad. Het is tijd dat hij zijn plek afstaat aan artiesten die een verfrissendere kijk hebben op elektronische dansmuziek.” Zij en haar vriend Axel (29) nemen de opkomst van nieuwe genres zoals harde techno hierin mee, die volgens hen te weinig aandacht krijgen in de DJ Mag Top 100: “Martin doet te weinig met deze veranderingen in de muziekwereld.”

Ondanks de gemengde reacties bleef de trots onder Nederlandse bezoekers duidelijk voelbaar. Ongeveer een kwart van de dj’s in de top 100 lijst komen uit Nederland. Als Martin’s naam wordt geroepen, wapperen de Nederlandse vlaggen in de ArenA: “Het is prachtig om te zien wat we met ons kleine kikkerlandje hebben bereikt in de muziekwereld. Deze muziek verbindt en maakt me nog trotser om Nederlander te zijn”, aldus Melvin (22).

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Vertrouwen in Wilders neemt af in PVV-bolwerk Heerlen

Heerlen – Het vertrouwen in Geert Wilders en zijn...

Verlenging van de Wbmgp roept vragen op

De Wet Bijzondere Maatregelen Grootstedelijke Problematiek (Wbmgp) wordt opnieuw...

Provincie Zeeland teleurgesteld: vier maanden geen treinen tussen Vlissingen en Goes in 2029

Staatssecretaris Jansen van Openbaar Vervoer en Milieu kondigde begin...

Drie generaties, één strijd: Het protest tegen de langstudeerboete

Onder de slogan “De groeten met je boete!” verzamelden...