Actiegroep roept opnieuw om aandacht voor boycot van Israëlische universiteiten

Actiegroep Palestine Solidarity Tilburg stuurt vandaag een open brief naar alle professoren van Tilburg Universiteit. Hierin staat een oproep tot een academische boycot van Israëlische instellingen die ‘medeplichtig zijn aan genocide in Gaza’. 

Eerder werd de brief verstuurd aan alle medewerkers van Tilburg Law School, maar deze keer wil de actiegroep meer mensen bereiken met informatie over de uitwisselingsprogramma’s die Tilburg Universiteit heeft met de drie Israëlische Universiteiten.

Een van de Israëlische universiteiten die in de brief wordt opgeroepen tot boycot, is de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. De universiteit staat op land dat volgens het Internationaal recht illegaal bezet is door Israël. Ook heeft de universiteit die samenwerkt met Tilburg Universiteit een militair programma genaamd “Havatzalot”. “We sturen studenten naar Israëlische campussen waar ze militaire programma’s hebben met soldaten die vechten in Gaza” vertelt Rami Fransawi, student Global Law aan Tilburg Universiteit, mede-oprichter van de campagne. Uit de publicatie van Jerusalem Posts blijkt dat troepen die aan het programma deelnemen, de rang van luitenant behalen en zich gedurende ten minste zes jaar moeten aansluiten bij militaire inlichtingen-eenheden.

Tilburg Universiteit heeft niks van zich laten horen wat betreft de open brief. Palestine Solidarity Tilburg hoopt door middel van de brief aan alle professoren te mailen, meer personeel te informeren over de connecties die Tilburg Universiteit heeft met Israëlische academische instellingen. “Ze kunnen niet zomaar zeggen ‘oh, we weten niks over deze banden’ of ‘we snappen het niet’, we geven iedereen de informatie die nodig is om de situatie te begrijpen en aan te sporen tot actie”, aldus Rami.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...