Dungeons and Dragons in de lift door succesvolle game

De populariteit van rollenspel Dungeons and Dragons stijgt en blijft stijgen, melden verschillende spellenwinkels. Dit komt door de populaire game Baldur’s Gate 3 van de Belgische Larian Studios, geïnspireerd op het rollenspel uit de jaren ‘70. Niet alleen de boeken met verhalen zijn populairder, ook de starter sets worden meer verkocht. 

Baldur’s Gate 3 kwam uit in augustus en werd al snel populair. Tijdens de Game Awards in december was het spel in negen categorieën genomineerd en won het uiteindelijk zes prijzen, waaronder Game of the Year. Het succes is nu dus ook terug te zien bij de inspiratiebron Dungeons and Dragons, afgekort D&D. “We zien een grote stijging in de verkoop van D&D gerelateerde producten sinds de release van Baldur’s Gate 3, in de tweede helft van afgelopen jaar. De boeken, maar ook voornamelijk de starter sets”, aldus Julian Geelhoed, projectmanager van Spellenzaak.nl. “Ook het boek waarin het verhaal van Baldur’s Gate terugkomt is uitverkocht.”

Het spel

Dungeons and Dragons, is een rollenspel van de Amerikaanse uitgeverij Wizards of the Coast. Het spel speel je met een groep van drie tot zes spelers. In het spel ben je vrij om je eigen karakter te maken en te laten doen wat zij willen. Het lot van de personages ligt in de handen van dobbelstenen die bepalen of de acties van de karakters slagen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55