Geslaagd; onderwijs Fontys Journalistiek goedgekeurd

Publicatiedatum:

Het onderwijs van de Fontys Journalistiek is goedgekeurd. Dat besloot een visitatiepanel dat op Mindlabs langskwam op 28 maart. Het uitgewerkte rapport laat nog op zich wachten tot alle journalistiek opleidingen in Nederland zijn beoordeeld na 15 mei.

Het visitatiepanel onder leiding van Voorzitter MBE. Vladimir Bartels bestaat uit ombudsman Margo Smit, professor Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden: Dr. Jaap de Jong en Christelijke Hogeschool Ede student Renske Roodenburg. Ze begonnen de dag met een presentatie van directeur Gerrie Zwartjes en het Managementteam, waarna ze een rondleiding kregen langs alle onderwijsrollen en door Mindlabs.

De positieve woorden van Bartels tijdens de onthulling werden afgewisseld met hier en daar een kritiekpunt. Zo heeft het panel een aantal ‘kritische mails’ ontvangen van zowel studenten als docenten. “Maar als er iets sprak uit die mails, was het een diep doorvoelde loyaliteit naar deze opleiding, haar studenten en de journalistiek,” aldus voorzitter Bartels.

Je hoort vaak dat een opleiding altijd in transitie is, maar bij jullie was dat ook daadwerkelijk waar

Vladimir Bartels

Fontys Journalistiek had wel haar eer hoog te houden, want tijdens de vorige visitatie in 2017 kreeg ze hoge scores. Onderwijsmanager Harmen Groenhart liet aan het begin van de dag weten geen zenuwen te hebben. Twee weken eerder werd er al een proefvisitatie gehouden, een soort oefenronde met een onafhankelijk panel. De uitslag van dat visitatiepanel was op een paar kritiekpuntjes na positief.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...