Reizigers naar Frankrijk opgelet: reisadvies aangescherpt door terreurdreiging

Het reisadvies voor Frankrijk is gewijzigd van groen naar geel. Dat is naar aanleiding van het verhoogde dreigingsniveau in Frankrijk. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Nederlanders die naar het land reizen, dienen extra alert te zijn.

De Franse autoriteiten hebben afgelopen zondag hun nationale dreigingsniveau verhoogd van alarmniveau 2 naar 3. Waarmee de inschatting van de terrorismedreiging als ‘waarschijnlijk’ wordt beschouwd. De Franse overheid geeft aan dat de verhoogde risico’s met name van toepassing zijn in grote steden. Een grote factor die hierbij speelt, is de aanslag in een concertzaal bij de Russische stad Moskou, gepleegd door de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

Veiligheidsadviezen   

Volgens woordvoerder Casper Volger, van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, is het reisadvies aangepast op basis van de actie van de Franse overheid. ,,Wij monitoren continu of een kleurcode of reisadvies nog actueel is. Dat doen we ook in het geval van Frankrijk.” Het ministerie deelt veiligheidsadviezen op hun website. Er wordt geadviseerd om onder andere extra waakzaam te zijn op plekken waar het druk is. Ook wordt er geadviseerd om het lokale nieuws te volgen, om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. ,,We vinden het belangrijk dat mensen goed voorbereid op reis gaan. Ook om te voorkomen dat ze in de problemen komen. En daarom geven wij die reisadviezen.”

Wanneer het reisadvies weer op groen wordt gezet, hangt grotendeels af van de Franse autoriteiten. ,,Als wij aanleiding zien om het reisadvies weer naar groen te zetten, dan zullen we dat doen. Maar het is nu moeilijk om erover te speculeren. Je zou kunnen voorstellen dat als Frankrijk zelf hun dreigingsniveau verlaagt, dat een reden voor ons is om te kijken of we de kleurcode kunnen aanpassen”, aldus de woordvoerder.

Lees ook: Dreigingsniveau in Nederland niet omhoog na aanslag Moskou 

Uitgelichte foto: ANP/Yoan Valat

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...