ING-klanten kunnen met Android-smartphone nu pas draadloos betalen

Publicatiedatum:

Klanten van ING met een Android-telefoon kunnen nu draadloos betalen met Google Pay. Vanaf 12 maart kunnen gebruikers de digitale pinpas installeren via de ING-Bankieren app. Andere banken als Rabobank en ABN-AMRO bieden deze ondersteuning al langer.

De functie om draadloos te kunnen betalen bij ING is al langer mogelijk door Apple Pay, dat alleen gebruikt wordt door iPhone-gebruikers. Zo maakt ING sinds 2021 er gebruik van. Maar Google Pay was tot nu nog niet beschikbaar voor ING-klanten. De concurrerende banken ABN-AMRO en Rabobank hebben de Android functie al sinds 2021.

Toenemende vraag

ING-woordvoerder Manon van der Hof geeft aan dat het een veel gehoorde wens was van klanten. ,,We zagen de vraag naar Google Pay de afgelopen tijd steeds verder toenemen. Bijvoorbeeld door klantcontact en via onze sociale media kanalen.” Volgens Van der Hof heeft ING daarom besloten om het te introduceren. Maar waarom de invoering precies zo lang heeft geduurd, is onbekend.

De Google Pay functie is alleen beschikbaar voor mensen die in bezit zijn met een Android-smartphone 8 of hoger. Dat komt doordat er een NFC-chip nodig is voor Google Pay. Die soort chip zit alleen in de nieuwste telefoons. In de toekomst wil ING het mogelijk maken om smartwatches te koppelen met Google Pay. Daarmee kan ook draadloos betaald worden. ,,Dat is technisch nu nog niet mogelijk. Daar werken we nu aan”, aldus Van der Hof.

Uitgelichte foto: ANP/Lex van Lieshout

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...