Marco Schuitmaker grote winnaar bij uitreiking Buma NL Awards

Publicatiedatum:

TILBURG – Maandagavond stond de jaarlijkse uitreiking van de Buma NL Awards weer op het programma. De grote winnaar van de avond was Marco Schuitmaker. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan alle betrokken binnen de muziekwereld en zijn verdeeld onder vijf categorieën: beste producer’, ‘industrie award’, ‘de grootste kroeghit’, ‘de oeuvreprijs Hollandse meester’ en de top-10 meest succesvolle singles. Dit jaar was Poppodium 013 het decor van alle festiviteiten.

 Engelbewaarder valt in de prijzen

Volkszanger Marco Schuitmaker wist met zijn grote hit ‘Engelbewaarder’, twee van deze prijzen binnen te slepen. Zo won de zanger de titel ‘Grootste Kroeghit’ en werd hij de nummer 1 in de top-10 meest succesvolle singles. De zanger vertelde op het podium erg blij en trots te zijn met de prijzen.

‘’Dat ik dit alles mag realiseren in een jaar tijd is heel mooi. We zijn flink wat prijzen aan het verzamelen en dit is een mooie kers op de taart.’’ Hoewel het nummer razend populair is, waren er volgens de zanger genoeg mensen die hier anders over dachten. ‘’Er waren ook genoeg mensen die zeiden dat ik het niet uit moest brengen, maar ik heb naar m’n gevoel geluisterd.’’

Beste producer en industrie award

Naast Marco Schuitmaker waren er ook vele anderen die in de prijzen vielen. Zo won Hans Aalbers de prijs ‘beste producer’. De producer ziet in vergelijking met een aantal jaar geleden wel verandering qua inbreng. ‘’30 jaar geleden vroegen de muzikanten welke apparatuur je had staan, tegenwoordig vragen ze of je al een heel liedje hebt’’, aldus de winnaar.

De ‘industrie award’ ging dit jaar naar Tony van de Berkt, oprichter van platenmaatschappij 8BallMusic. Van de Berkt kreeg naast de prijs ook mooie woorden van verschillende mensen binnen de muziekwereld. Zo kreeg hij te horen dat mede door hem er verschillende mensen zijn doorgebroken. Volgens hem ligt dat heel anders. ‘’Het is het talent van de muzikanten zelf die ze laat doorbreken, maar wij helpen ze daarbij’’ aldus van de Berkt nadat hij zijn prijs in ontvangst had genomen.

Hollandse meester

Tom Peters werd uitgeroepen als de winnaar van de oeuvreprijs Hollandse meester. De producer kreeg de prijs uit handen van Mart Hoogkamer. De zanger sprak de aanwezige gasten toe met vol lof over Peters. ‘’Toen ik bij jou kwam botsten we vrij snel, maar ik werk nu al een lange tijd met je en naar mijn mening kon niemand anders deze prijs winnen.’’ De speech eindigde met een luid applaus vanuit de zaal en een innige omhelzing tussen de zanger en de producer. De avond werd sfeervol afgesloten door een optreden van de grote winnaar Marco Schuitmaker.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...