Meer aandacht voor dierenleed

Publicatiedatum:

Dierenleed komt steeds meer onder de aandacht door sociale media en communicatie. Mensen zijn meer alert in hun omgeving en trekken sneller aan de bel bij twijfel, vertelt persvoorlichter van Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

“De meldingen zijn niet zozeer toegenomen, maar we merken wel bij onze dienst dat er meer aandacht is gekomen voor dierenleed. Wij zijn meer gaan communiceren en dit heeft ervoor gezorgd dat mensen veel bewuster zijn geworden”, vertelt persvoorlichter Jelko de Ruiter van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. De inspectiedienst is bezig met het handhaven van meldingen en staat los van de Dierenbescherming. Ze nemen meldingen van overtredingen in ontvangst en doen per jaar ongeveer 10.000 huisbezoeken. “We hebben ongeveer 25 inspecteurs die langsgaan op plaatsen die zijn aangegeven tijdens de melding. Als een dier in acuut levensgevaar is kun je het best een melding bij de politie doen, want door de grotere capaciteit kunnen zij sneller iets betekenen.”

Vrijdag 3 november om 15.00 uur is er het Dierendebat in Den Haag. Tijdens deze middag gaan meerdere politieke partijen met elkaar in debat over het welzijn van de dieren. Dit debat is nu ook gepland in aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen. Het is ook via de livestream te volgen via deze link: DierenDebat 2023 | Nieuwspoort

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...