Nederlandse handballers tegen wereldkampioen Denemarken: ‘‘We moeten stunten’’

Publicatiedatum:

Het EK handbal is weer van start gegaan in Duitsland. De Nederlandse mannen staan vanavond tegenover de wereldkampioen Denemarken. Nederland staat na de eerste wedstrijd  op de vierde plaats in een poule van zes. Alleen de eerste twee in de poule gaan door naar de halve finales. ‘‘We moeten stunten”, zegt de 23-jarige handballer Versteijnen.

De Nederlandse selectie heeft zich goed voorbereid op het Europese kampioenschap. Het team is naar Denemarken gereisd om te trainen en oefenwedstrijden te spelen. Ze bekijken zelfs video’s van de tegenstander om zich beter voor te bereiden op de tactieken van de oppositie. Volgens Niels Versteijnen is de intensiteit van het trainen wel afgenomen. ‘‘Tijdens het EK train je natuurlijk wat minder, want 3 wedstrijden in 6 dagen tikt wel aan op het lichaam.” Volgens Niels Versteijnen hebben ze een prima voorbereiding gehad. ‘’Nu zijn we goed genoeg voorbereid op Denemarken.”

De vorige keer dat Nederland en de Denen tegenover elkaar stonden, was tijdens een oefenwedstrijd in november. Oranje werd toen ingemaakt met een eindstand van 23-40. Maar volgens Niels had dit een reden. ‘’Vorige keer ging het natuurlijk niet goed tegen Denemarken, maar onze beste speler Luc Steins was ziek.”

De Denen hebben het afgelopen wereldkampioenschap overtuigend gewonnen. Versteijnen verwacht een lastige wedstrijd. ‘’Er is zelden een team dat zo goed is als Denemarken. We gaan nog steeds voor de halve finales, maar als we vandaag verliezen, wordt dat heel lastig.’’

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rattenplaag en onrust: buurtbewoner laat spoor van chaos achter 

In een normaal gesproken rustige buurt in de gemeente...

Nederlandse schrijvers en journalisten pleiten in petitie voor een staakt het vuren in Gaza

Het geweld in de Gazastrook blijft doorgaan en veel...

Ondanks gewonnen rechtszaak gaat Efteling nog niet uitbreiden

De Efteling heeft de rechtszaak over het bezoekersaantal, dat...