Ridouan Taghi en twee medeverdachten levenslang in Marengo-proces

Foto: De extra beveiligde rechtbank, de Bunker, waar Taghi en de andere verdachten veroordeeld worden
Bron: ANP

Amsterdam – Na bijna zes jaar heeft topcrimineel Ridouan Taghi eindelijk zijn straf gekregen. Taghi is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Dit geldt ook voor medeverdachten Said R. en Mario R. Het kan het einde betekenen van het eindeloos durende Marengo-proces.

In de bunker in Amsterdam is vandaag uitspraak gedaan in het liquidatieproces Marengo. Het gaat hier om de 46-jarige Taghi. Na een proces van bijna zes jaar en 142 zittingsdagen heeft Taghi levenslang gekregen. De zaak gaat over zes moorden, vier moordpogingen en voorbereidingen op nog meer liquidaties. De twee medeverdachten Said R. en Mario R. kregen ook levenslang.

Nabil B. is de kroongetuige in dit proces. Hij kreeg tien jaar cel opgelegd. De rechtbank oordeelde dat de verklaringen die Nabil B. vandaag gaf officieel bruikbaar zijn. Het gaat hier om een strafvermindering. Naast de verklaringen van Nabil B, wordt er ook gebruik gemaakt van de pretty-good-privacy berichten, oftewel de PGP-berichten. Deze server uit Costa Rica werd in 2017 gekraakt en in beslag genomen.

Tijdens dit proces benoemde de rechter nog drie andere moorden. Het gaat om de moord op de broer van kroongetuige Nabil B., zijn advocaat Derk Wiersum en vertrouwenspersoon Peter R. de Vries.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...