Ronnie Flex brengt ‘Kees Closed’ uit met sneer naar Top Notch-eigenaar Kees de Koning

Afgelopen weekend liet de Nederlandse rapper Ronnie Flex via Threads weten dat hij nog geld krijgt van zijn ex-platenlabel Top Notch. Volgens de rapper, Ronell Langston Plasschaert, zou hij maar acht procent hebben ontvangen van alle streaminginkomsten. Om zijn punt te benadrukken bracht hij dit weekend de disstrack ‘Kees Closed’ uit.

Het gaat om een slechte deal die Flex in 2012 tekende bij het Nederlandse platenlabel Top Notch. Ook is Flex van mening dat Top Notch misbruik heeft gemaakt van Flex’ onwetendheid. Flex was dit weekend te gast bij Humberto en deed hier zijn verhaal. De afgesproken acht procent bleek minder te zijn. “Er bleef acht procent voor mij over, maar ik moest voor heel veel dingen zelf voor de kosten opdraaien. Dus waar het op neerkomt, is dat ik al die jaren niet echt geld heb verdiend aan mijn muziek, bijna niks eigenlijk”.

Kees Closed

Op 22 maart bracht Flex het nummer ‘Kees Closed’ uit. Dit is een verwijzing naar de Top Notch oprichter Kees de Koning. Met teksten als “Dus nu gaan we heel die label laten vallen. Vieze spekker weet niet eens hoe die moet delen met z’n alle. Geef me die getallen, hoeveel euro’s stelen jullie van me? Ik ben meer dan tien jaar lang gebeten door die slangen” laat Flex zijn mening horen.

Rechtszaak

Eerder heeft Flex Top Notch en oprichter Kees de Koning voor de rechter gesleept. Dit gebeurde toen Flex de conclusie trok dat hij te weinig verdiende met zijn muziek. Flex was mening dat hij in de afgelopen 8 jaar niets heeft verdiend voor zijn harde werken. Echter verloor Flex deze rechtszaak. Volgens de rechter stonden de afspraken duidelijk in het contract.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...