Selectie Nederlands Elftal bekend; Nick Olij debuteert

Sparta-keeper Nick Olij is door bondscoach Ronald Koeman meegenomen in zijn definitieve selectie voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland. De 28-jarige goalie debuteert bij Oranje. Olij is al een lange tijd in vorm bij zijn club Sparta Rotterdam.

Koeman neemt verder keepers Mark Flekken en Bart Verbruggen mee in zijn selectie. Olij is verkozen boven SC Heerenveen-keeper Andries Noppert. De keeper die op het WK in Qatar nog het doel verdedigde voor Oranje, is op dit moment niet in beste doen.

Ook heeft de bondscoach een plek vrijgemaakt voor verdediger Jeremie Frimpong. De verdediger van het Duitse Bayer Leverkusen werd laatst nog geselecteerd voor Jong-Oranje, maar bedankte en liet de uitnodiging aan zich voorbij gaan. Koeman was alles behalve te spreken over deze actie.

Blessuregolf

Bondscoach Ronald Koeman moet het tijdens deze wedstrijden wel doen zonder grote namen. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Memphis Depay en Cody Gakpo ontbreken vanwege blessures.

Het is voor nu even afwachten hoe Oranje het zal doen zonder deze spelers. Over een week nemen ze het op tegen Frankrijk en 16 oktober neemt Oranje het op in en tegen Griekenland.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...

Oekraïense energienet voor de zevende keer in drie maanden gebombardeerd

In de nacht van 20 juni hebben Russische raket-...