Tafeltennisvereniging Irene organiseert toernooi voor heel Tilburg: We hopen nieuwe leden aan te trekken.’

Het aantal leden bij tafeltennisverenigingen gaat de laatste jaren achteruit. Om dit tegen te gaan organiseert TTV Irene een toernooi voor leden en niet-leden in Tilburg. We laten jongeren in contact komen met tafeltennis in toernooi verband, zegt TTV Irene voorzitter Rob van Mierlo.  

Tafeltennisvereniging Irene heeft de mogelijkheid gegeven om jongeren gratis kennis te laten maken met tafeltennissen bij een vereniging. De reden voor het organiseren is simpel, tafeltennisverenigingen willen meer leden. De verenigingen worden net als Nederland steeds grijzer. Er blijven veel ouderen, maar er stromen weinig jongeren binnen. Er stromen ook wat ouderen binnen. Dat komt door de vele voordelen van tafeltennis bij ouderen. Bijvoorbeeld het behoud van reactievermogen en ruimtelijk inzicht. 

Dat weinig jongeren lid worden komt volgens Rob door het gebrek aan beroemde tafeltennissters. ″We hebben geen iconen op nationaal niveau″. Rob meldt ook dat voor velen tafeltennis een tweede sport is. Dit betekent dus dat leden ook niet altijd even actief zijn.  

TTV Irene heeft al veel aanmeldingen voor het toernooi en hoopt op veel nieuwe leden. Rob is optimistisch. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55