Topsport en studeren: ”Na mijn studie ga ik focussen op de Olympische Spelen”

Publicatiedatum:

Terwijl de meeste studenten zich richten op het behalen van hun studie, heeft Tim Verbaandert ook andere doelen voor ogen. Naast zijn ICT-opleiding streeft de hardloper ernaar deel te nemen aan de Olympische Spelen. Als tweevoudig Nederlands kampioen op de 3000m wil hij nu een hoger niveau bereiken. De 23-jarige student traint dag en nacht om dit doel te verwezenlijken.  

Tim Verbaandert rondt binnenkort zijn studie af en zodra deze is voltooid, zal hij zich opnieuw concentreren op zijn passie. Vanaf eind januari heeft hij de tijd en ruimte om zich volledig te wijden aan zijn training. “Ik ben nu nog bezig met mijn studie, maar zodra die over een week voorbij is, ga ik me focussen op de Olympische Spelen.” De volgende race voor de hardloper is het NK Atletiek in Apeldoorn. Hij zal proberen voor de derde keer op rij het goud mee naar huis te nemen. Toch heeft Tim Verbaandert grotere ambities. Op 3 februari heeft de atleet grootse plannen voor de 4000 meter in Metz. “Ik hoop op de 4000 meter een Nederlands record te lopen. Momenteel zit ik daar een seconde vanaf.” 

Tim richt zijn vizier al op de Olympische Spelen en wil graag Nederland vertegenwoordigen op de 5000 meter. Om direct te kwalificeren, moet Verbaandert onder de 13:05:00 lopen. Als hij deze tijd niet haalt, moet hij zich nog via alternatieve routes kwalificeren. “Het doel is om via tijd te plaatsen,” zegt de hardloper.  

Momenteel is Tim nog bezig met zijn voorbereiding. Aangezien zijn studie nog niet is afgelopen, moet hij zijn snelheid behouden. “Het was vooral veel kilometers maken, maar de afgelopen weken probeer ik de snelheid er weer in te krijgen.” Nadat Tim Verbaandert zijn studie is afgerond, gaat hij ook op ‘trainingsstage’. “Ik ga twee maanden op trainingsstage in Albuquerque en daarna naar Frankrijk om op hoogte te trainen, waar de temperatuur ook wat aangenamer is.” 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...