Verdachte van fataal ongeval op tweede kerstdag veroordeeld tot acht jaar cel 

Publicatiedatum:

De rechtbank in Rotterdam heeft de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het fatale ongeval waarbij een gezin omkwam op tweede kerstdag 2022. Hoewel het Openbaar Ministerie eerder een gevangenisstraf van twaalf jaar had geëist, oordeelde de rechtbank vandaag dat acht jaar een passende straf was voor A. 

De rechter benadrukte de diepe impact van het ongeluk, niet alleen op de nabestaanden, maar ook op de getuigen en hulpdiensten. Het feit dat Suraj A. geen strafblad had, speelde een rol bij de lagere straf. 

Het ongeval gebeurde tegen zes uur ’s morgens op het Groene Kruisplein, een groot verkeerspunt in Rotterdam-Zuid. Suraj rijdt op de vroege ochtend met zijn Volkswagen Polo over de A15 en neemt een afslag. Hij negeert het rode stoplicht en botst in op de zijkant van een Toyota. De aanrijding resulteerde in het over de kop slaan van de auto van het gezin, waarbij een 35-jarige vrouw, 36-jarige man en 7-jarig meisje om het leven kwamen. 

A. reed met een snelheid van 134 tot 170 kilometer per uur door rood licht. Dit terwijl de maximumsnelheid op die plek 80 kilometer per uur is. Daarnaast had hij driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. 

Tijdens de rechtszaak vandaag beweerde A. zich niet meer van het ongeluk te kunnen herinneren, wat door de nabestaanden en het OM als ongeloofwaardig werd gezien. Ze beschreven zijn gedrag als niet oprecht, waarbij hij vooral bezig leek te zijn met zichzelf. Het nieuws van de opgelegde gevangenisstraf kwam als een harde klap, vooral omdat het OM eerder een straf van twaalf jaar had geëist. “Dit is ondraaglijk”, verteld Maike, zus van de omgekomen 35-jarige vrouw tegen het AD. “Mijn zus komt nooit meer terug, maar deze man kan over een paar jaar weer zijn normale leven oppakken. Dat is gewoon niet te bevatten.” 

Uitgelichte foto: ANP/ Aloys Oosterwijk

Bron: AD, ANP

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rattenplaag en onrust: buurtbewoner laat spoor van chaos achter 

In een normaal gesproken rustige buurt in de gemeente...

Nederlandse schrijvers en journalisten pleiten in petitie voor een staakt het vuren in Gaza

Het geweld in de Gazastrook blijft doorgaan en veel...

Ondanks gewonnen rechtszaak gaat Efteling nog niet uitbreiden

De Efteling heeft de rechtszaak over het bezoekersaantal, dat...