NBA play-offs begonnen, Celtics en Nuggets favoriet

Het reguliere seizoen van de NBA is zondag afgelopen. Twaalf teams hebben zich gekwalificeerd voor een plaats in de play-offs die zaterdag beginnen. Zestien teams strijden in de play-offs om de landstitel. Vier van deze zestien plekken worden nog verdeeld. In het oosten is de rangorde duidelijk, de Celtics steken er met kop en schouders bovenuit. In het westen liggen de teams een stuk dichter bij elkaar.

Tijdens de NBA play-offs spelen de acht beste teams uit het oosten en de acht beste uit het westen. De winnaar in het oosten en de winnaar in het westen strijden in de finale tegen elkaar voor het landskampioenschap.

Play-ins en Play-offs

Vier teams in de westelijke conference nemen het nog tegen elkaar op voor een plaats in de play-offs. Eerst nemen de nummer negen de Sacremento Kings het op tegen nummer tien de Golden State Warriors van Stephen Curry. De winnaar van dit duel neemt het op tegen de verliezer van het duel tussen nummer zeven en acht. Dit duel gaat in het westen tussen de New Orleans Pelicans en de Los Angeles Lakers van Lebron James. De Lakers wisten in totaal zeventien keer de landstitel binnen te slepen. De Warriors behaalden in 2016 het record voor de meeste overwinningen in één seizoen. Twee teams met rijke historie, maar ze staan dit jaar op de valreep om niet mee te kunnen doen aan de play-offs.

In de oostelijke conference wordt eenzelfde voorronde gevoerd. Daar zal het eerste duel speeld worden tussen nummer tien de Atlanta Hawks tegen de nummer negen Chicago Bulls. Nummer zeven Philidelphia 76’ers en nummer acht Miami Heat nemen het tegen elkaar op in de tweede wedstrijd van de voorrrondes. De winnaar van deze wedstrijd is verzekerd van een plaats in de play-offs en de verliezer zal de daarop volgende wedstrijd moeten winnen om met de play-offs mee te doen.

Bron: NBA.com

Oost en west

De Boston Celtics bleken dit seizoen oppermachtig. De Club uit Massachusetts steken er aan het einde van het reguliere seizoen met kop en schouders boven de competitie uit. Met 63 overwinningen en 18 nederlagen is de club al enige tijd verzekerd van de eerste plaats in de oostelijke play-offs. Hierdoor krijgt de club het voordeel dat zij vaker thuis mag spelen. De club is bij gokwebsites dan ook de favoriet om de finale te halen en deze te winnen. Als je de gokwebsites geloofd zullen de Celtics het in de finale opnemen tegen de kampioen van vorig jaar: de Denver Nuggets.

Voormalig kampioen Denver Nuggets zijn favoriet bij gokwebsites, maar staan niet bovenaan in het westen. Dat komt omdat de Westelijke conference het afgelopen seizoen een stuk dichter bij elkaar lag. Met een slecht einde van het seizoen voor de Nuggets en een sterk einde van Oklahoma City Thunder eindigde Thunder uiteindelijk op de eerste plaats. De Celtics in het oosten wisten veertien punten meer te scoren dan de nummer twee. Thunder en de Nuggets scoorden het afgelopen seizoen evenveel punten (57). Minnesota Timberwolves staan op de derde plaats met en punt minder (56).

Ervaring en kansen

De gokwebsites zijn er uit. In de finale staan de Celtics en de Nuggets. De kans dat Oklahoma City Thunder de finale bereikt wordt een stuk lager geschat, ondanks dat zij op de eerste plaats staan in het westen. Dit komt omdat de club veel jongere spelers heeft en minder ervaring heeft met spelen in de play-offs. De Nuggets zijn vorig jaar kampioen geworden en hebben oudere spelers waardoor de kans groter wordt geschat dat zij het ver schoppen in de play-offs. De Celtics hebben met hun rijke historie, een sterke spelerspoel en een indrukwekkende vertoning in het reguliere seizoen minder te vrezen volgens de gokmarkt.

FOTO: ANP/CJ Gunther

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...