Verkenner Ronald Plasterk wordt vrijwel zeker informateur

In het debat over de verkiezingsuitslag en het verslag van Ronald Plasterk heeft Geert Wilders (PVV), mede namens VVD, BBB en NSC, Plasterk opnieuw aangedragen. Dit keer niet als verkenner, maar als informateur in de volgende fase van de formatie.

Vandaag wordt er van 10:15 tot 22:15 uur gedebatteerd over de verkiezingsuitslag en het verslag over de duo-gesprekken van Plasterk. Het advies van Plasterk, over het kiezen van de informateur, luidt: ”Voor het begeleiden van de gesprekken over het waarborgen van grondrechten moet de PVV een informateur aanwijzen met enige afstand tot de dagelijkse politiek”, dit advies heeft Wilders opgevolgd. Of het de bedoeling was van Plasterk om zelf gekozen te worden, is nog de vraag.

Plasterk adviseert een korte informatieronde waarbij de partijen in gesprek gaan over de drie grootste struikelblokken. Dit zal tot ongeveer eind januari moeten duren. Plasterk zal de rol als informateur vrijwel zeker aan gaan nemen. Dit omdat NSC, BBB, VVD en PVV een meerderheid hebben in de Tweede Kamer.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55