“We staan altijd klaar om met mensen te praten” 

Publicatiedatum:

Leger des Heils perron 3 in Helmond organiseert voor de feestdagen wat extra activiteiten om mensen samen te laten komen. Zo was er woensdag 20 december een bijeenkomst om samen te kletsen en kerststerren te knutselen.  

Binnenstappen bij het Leger des Heils in Helmond voelde als een warm bad. De hartelijke ontvangst begon al met het telefoontje van Alieke, het hoofd van de locatie, die enthousiast was over ons bezoek. Alieke coördineert deze bijzondere plek, waar naast haar ook talloze vrijwilligers hun tijd en energie inzetten. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe deze mensen hun vrije tijd opofferen om degenen die zich wellicht eenzaam voelen bij te staan. 

Eenmaal binnen wordt de warme sfeer bevestigd door de lachende gezichten van de bezoekers. Ze worden hartelijk verwelkomd met een kopje koffie, thee of warme chocolademelk en iets lekkers erbij. Het is duidelijk dat er meer wordt geserveerd dan alleen warme dranken; er is ook een overvloed aan zorg en aandacht. 

De vrijwilligers vormen het kloppende hart van deze gemeenschap en blijken goed op de hoogte te zijn van de situaties van de bezoekers. Ze bieden een luisterend oor voor wie dat nodig heeft. Een van de vrijwilligers deelt: “We staan altijd klaar om met mensen te praten, of het nu gaat om persoonlijke zaken of om problemen met financiën. Samen bekijken we wat we in de situatie kunnen betekenen en hoe we het kunnen oplossen.” 

Na enkele opnames te hebben gemaakt, worden we uitgenodigd om plaats te nemen aan een tafel. De gesprekken die volgen zijn aangenaam. Het voelt alsof we deel uitmaken van deze gemeenschap, waarin openheid en verbondenheid centraal staan. De warmte die hier wordt gedeeld, gaat verder dan de kopjes koffie en thee; het is een warmte van mens tot mens, van vrijwilliger tot bezoeker. Het Leger des Heils blijkt niet alleen een plek van praktische hulp, maar ook van menselijke warmte en begrip. 

+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...