Weet PSV het hoofd koel te houden tegen AZ na een week vol onrust?

Publicatiedatum:

Niet alleen de spelers van PSV maar ook de directie heeft deze week veel voor de kiezen gekregen. Na het plotselinge vertrek van coach Ruud van Nistelrooij heerst er veel onrust bij PSV. Dit kon bijna niet op een slechter moment komen met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen AZ komende zondag, waarbij PSV een ticket voor de voorrondes van de Champions League kan veiligstellen.

Er gingen al eerder verhalen de ronde over het eventuele vertrek van hoofdcoach Ruud van Nistelrooij, maar dat het zo plotseling zou zijn, was onverwacht. Dat er al langer problemen in de lucht hingen bij PSV was bekend. De keuze van Van Nistelrooij laat zien dat die problemen ook niet zomaar op te lossen zijn. Gaat het PSV nog wel lukken om het seizoen goed af te sluiten? En hoe nu verder?

De samenwerking tussen Van Nistelrooij en zijn assistenten, Fred Rutten en André Ooijer, verliep dit seizoen moeizaam. Niet alleen met zijn assistenten, maar ook met de spelers zou Van Nistelrooij een moeizame band hebben. Volgens de Telegraaf was een deel van de spelersgroep van PSV naar de directie gestapt, omdat ze niet blij zouden zijn met de aanpak van Van Nistelrooij. PSV heeft echter gezegd dat er wel degelijk spelers hebben gesproken met de directie, maar dat er niet geklaagd zou zijn over Ruud van Nistelrooij.

Afgelopen week is er nog een gesprek geweest tussen Van Nistelrooij en de directie van PSV. In dit gesprek zou zijn gesproken over de toekomst van Van Nistelrooij bij de profclub. Met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen AZ aankomende zondag, waarbij PSV de tweede plaats én een plek in de voorrondes van de Champions League veilig kan stellen, zou er afgesproken zijn om het gesprek na de wedstrijd te vervolgen. Dit pakte echter anders uit toen Van Nistelrooij woensdagochtend zijn officiële vertrek als coach van PSV aankondigde. ‘’Het nieuws sloeg in als een bom,’’ aldus assistent-coach Fred Rutten.

Ondanks de commotie rondom het vertrek van de coach, heeft Van Nistelrooij vrijdag op Twitter en Instagram laten weten erg dankbaar te zijn voor de afgelopen jaren bij PSV. In zijn bericht schrijft hij dat PSV in zijn hart zit en dat hij de club en het team altijd zal blijven steunen. Het is opmerkelijk dat alleen speler Xavi Simons een reactie heeft gegeven op zijn vertrek. Simons heeft in een bericht op Instagram Van Nistelrooij bedankt voor het behalen van zijn dromen en voor de hulp die hij heeft gegeven bij het worden van een betere voetballer. Dat Xavi als enige op zijn vertrek heeft gereageerd is niet het enige opmerkelijke, Van Nistelrooij heeft namelijk ook een aantal PSV spelers ontvolgd op Instagram.

Aankomende zondag speelt PSV om 14:30 tegen AZ in het AFAS Stadion in Alkmaar. Ondanks alles wat er momenteel speelt bij PSV is het belangrijk dat de spelers het hoofd koel weten te houden, om de tweede plek veilig te kunnen stellen. Niet alleen voor PSV is het een belangrijke wedstrijd, ook voor AZ staat er veel op het spel. Voor PSV is een gelijkspel genoeg om de tweede plek veilig te stellen, maar tegen een sterk spelend AZ gaat dat zeker niet makkelijk worden. AZ zal alles op alles zetten om de wedstrijd te winnen, want de club kan nog derde worden, mits Ajax verliest op bezoek bij FC Twente en AZ zelf ook weet te winnen van PSV. Met deze uitkomsten zou AZ op het nippertje nog een ticket voor de Europa League bemachtigen. Op de laatste speeldag van PSV worden de taken van Van Nistelrooij overgenomen door Fred Rutten.

Cato de Vries

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...