Drukke Sint-Janskathedraal door Maria-bedevaart

Publicatiedatum:

Steeds minder mensen gaan naar de kerk tegenwoordig. Gemiddeld gaat in Nederland 2,2% van de mensen een keer per maand naar de kerk. Ook in een van de grootste kathedralen van Nederland is dit geval. De Sint-Janskathedraal wordt steeds minder bezocht. Toch zat de kathedraal de afgelopen weken bomvol.

De eeuwenoude Sint-Janskathedraal staat deze maand centraal onder de katholieken. Dit komt omdat deze kerk een Maria-bedevaartsoord is. Dit is een plaats/kerk waar Maria vereerd word. En in de maand mei gebeurt dit extra veel. Dit is ontstaan uit een legende uit de twaalfde eeuw waarin Maria voor een boer verschijnt. Er werd een kapel gebouwd waar Maria de gebeden verhoorde van haar kinderen. Dit gebeurde in de maand mei.

In plaats van twee missen per dag zijn er deze maand drie missen per dag. “Er komen mensen van overal hiernaar toe op bedevaart. Afgelopen zondag zat het hier bomvol”, vertelt een medewerkster van de kathedraal.

De plebaan van deze kathedraal, Vincent Blom, leidt deze missen. Omdat dit een kathedraal is, is er een plebaan in plaats van een pastoor. Dit wordt het vijfde jaar dat Blom deze extra midden leidt tijdens de bedevaart.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...