Willy Wonka film haalt het kind in volwassenen weer even naar boven

De film “Willy Wonka,” die op 13 december 2023 in Nederland in première ging, heeft aanzienlijke populariteit verworven. In de eerste drie weken trokken de bioscoopzalen vol tot wel 750.000 bezoekers. Opmerkelijk is dat deze nieuwe versie, ondanks zijn kinderlijke karakter vanuit de vorige films, een breed publiek trekt, waaronder ook volwassenen.

‘Willy Wonka’ is de derde film in de reeks. Wonka is een vrolijke musicalfilm met veel kleur en muziek. Het gaat over de jongere jaren van Willy Wonka de oprichter van een chocoladefabriek vol avontuur. De eerste versie werd uitgebracht in 1971, waar de tweede editie volgde in 2005. Nu een derde versie met Timothée Chalamet in de hoofdrol.

Volwassen bezoeker

“Ik denk dat er zoveel volwassenen de film bezoeken omdat Johnny Depp eerst Wonka was en nu Timothée. Dat dat beide wel gewoon echt heel erg gewaardeerde acteurs zijn, waardoor het meteen een goed imago heeft.” zegt Mayumi van Tillo, volwassen bezoeker van de ‘Willy Wonka’ film. De bekendheid van een acteur speelt vaak mee met de aantal bezoekers van een film. “En dat er bij Sjaakie en de Chocoladefabriek ook wel een bepaald mysterie om Wonka heen hangt, dus dan wil je daar wel meer over weten.” vult van Tillo eraan toe. Dit is ook een rol die mee kan spelen met waarom volwassenen naar deze populaire kinderfilm gaan. Het is een musicalfilm met veel zang endans en haalt ergens wellicht wel het kind in de volwassenen naar boven. “Zo voelde het bij mij in ieder geval wel.” vertelt van Tillo tot slot.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...