Winterswijk organiseert eerste schaatsmarathon op natuurijs van het winterseizoen 

Publicatiedatum:

In een spannende strijd tussen verschillende gemeenten heeft het Gelderse Winterswijk de eer om de eerste schaatsmarathon op natuurijs van dit winterseizoen te organiseren. De Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB) heeft bekendgemaakt dat de marathon op dinsdagavond 9 januari plaatsvindt op de ondergespoten skeelerbaan van de Winterwijkse IJsvereniging.  
 
 

Het ijs in Winterswijk heeft een dikte van meer dan drie centimeter bereikt, wat voldoende is voor een succesvolle marathon. Hoewel Haaksbergen ook geschikte ijsdikte had, geeft Geert-Jan Muskens, de natuurijscoördinator van de KNSB, aan dat het ijs in Winterswijk iets sneller klaar is voor de wedstrijd. Hiermee gaat Winterswijk de boeken in als de locatie van de eerste natuurijsmarathon van dit winterseizoen.  

De strijd om de primeur was intens. Zeven ijsclubs hadden zich aangemeld voor de organisatie. Winterswijk en Haaksbergen werden vanaf het begin als grootste kanshebbers beschouwd. Op dinsdagmiddag 12 uur werd bekendgemaakt dat Winterswijk de winnaar is en de schaatsmarathon mag organiseren vanavond. Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk is ontzettend trots op de lokale ijsvereniging en ontvangt veel positieve reacties. “Het is mooi dat we voor de eerste keer de marathon binnenhalen.” Hij verwacht daarbij ook veel bezoekers tijdens de marathon. Het is de eerste keer dat Winterswijk de primeur heeft. 

Vanavond om 19:00uur starten de vrouwen en om 20:30uur de mannen met de schaatsmarathon. 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...