Winterswijk organiseert eerste schaatsmarathon op natuurijs van het winterseizoen 

In een spannende strijd tussen verschillende gemeenten heeft het Gelderse Winterswijk de eer om de eerste schaatsmarathon op natuurijs van dit winterseizoen te organiseren. De Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB) heeft bekendgemaakt dat de marathon op dinsdagavond 9 januari plaatsvindt op de ondergespoten skeelerbaan van de Winterwijkse IJsvereniging.  
 
 

Het ijs in Winterswijk heeft een dikte van meer dan drie centimeter bereikt, wat voldoende is voor een succesvolle marathon. Hoewel Haaksbergen ook geschikte ijsdikte had, geeft Geert-Jan Muskens, de natuurijscoördinator van de KNSB, aan dat het ijs in Winterswijk iets sneller klaar is voor de wedstrijd. Hiermee gaat Winterswijk de boeken in als de locatie van de eerste natuurijsmarathon van dit winterseizoen.  

De strijd om de primeur was intens. Zeven ijsclubs hadden zich aangemeld voor de organisatie. Winterswijk en Haaksbergen werden vanaf het begin als grootste kanshebbers beschouwd. Op dinsdagmiddag 12 uur werd bekendgemaakt dat Winterswijk de winnaar is en de schaatsmarathon mag organiseren vanavond. Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk is ontzettend trots op de lokale ijsvereniging en ontvangt veel positieve reacties. “Het is mooi dat we voor de eerste keer de marathon binnenhalen.” Hij verwacht daarbij ook veel bezoekers tijdens de marathon. Het is de eerste keer dat Winterswijk de primeur heeft. 

Vanavond om 19:00uur starten de vrouwen en om 20:30uur de mannen met de schaatsmarathon. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...