Nederlandse overheid verdient aan genocide: Protest op station Breda eist aandacht voor rol Thales

De Nederlandse overheid verdient geld aan de genocide in Palestina door bedrijven zoals Thales. De organisaties Breda Solidair en Sit In For Palestine zetten zich in om aandacht te trekken voor de oorlog tussen Israel en Palestina. “Bedrijven willen winst maken en helaas gaat dat ook over lijken,” zegt Sjoukje Rietbroek, een van de organisators van Breda Solidair.

Thales is een bedrijf dat niet alleen ov check-in poortjes maakt, maar ook onderdelen voor wapens die door Israël worden gebruikt in de oorlog. “In feiten verdient onze overheid geld aan de wapens die voor Israël worden gemaakt die ze gebruiken voor de genocide,” vertelt Sjoukje Rietbroek. Dat de protesten worden gehouden op stations is dus niet alleen vanwege de drukte, maar ook omdat het symbolisch is. Ook zijn ze boos omdat Nederland zich onthoudt van VN-stemming over onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza.

‘Ceasefire now’ wordt door een groepje van ongeveer dertig mensen luid en duidelijk geroepen op station Breda tijdens het spitsuur. Dit is door een lokaal groepje georganiseerd. “Je hebt niet veel ervaring nodig om een protest te organiseren,” vertelt Dagmar, woordvoerder van Sit In For Palestine. De leden van de organisaties verspreiden zich over het hele land waardoor er niet veel mensen op één locatie zitten. “Mensen die op het station lopen, doen ook spontaan mee met het protest.” Er worden ook door mensen op het station een moedig knikje gegeven.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55