Buurtbewoners toveren straat om tot kerstparadijs

Publicatiedatum:

Ieder jaar weten de buurtbewoners van de Meent, Leerdam hun straat volledig te verlichten met duizenden kerstlampjes. “Het zorgt voor opstoppingen aan de overkant en veel mensen komen even de straat in om te kijken”, aldus Mike van der Donk, organisator van dit kerst-spektakel.

“Het is een jaar of twintig geleden opgestart met alleen een paar lichtjes en boompjes. Sindsdien proberen we elk jaar grootser aan te pakken.” De Meent staat nu vol met kerstmannen, ijsberen en verlichte bomen. De straat bestaat uit negen huizen en hierdoor zijn alle buren redelijk hecht met elkaar, vertelt Mike. Naast alle kerstversiering proberen ze elk jaar het een en ander te organiseren samen.

Hoeveel lampjes er nu precies hangen, is nog de vraag. Van der Donk noemde er minimaal 100.000. Elk huis betaalt de energiekosten van zijn eigen lampjes. “Zo kun je zelf bepalen hoeveel je er aan uit wilt geven”, legt Mike uit.

Aan aandacht is er geen gebrek, volgens Mike. Het wordt ondertussen door heel Nederland gedeeld en er komen veel mensen kijken.

+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...