Buurtbewoners toveren straat om tot kerstparadijs

Ieder jaar weten de buurtbewoners van de Meent, Leerdam hun straat volledig te verlichten met duizenden kerstlampjes. “Het zorgt voor opstoppingen aan de overkant en veel mensen komen even de straat in om te kijken”, aldus Mike van der Donk, organisator van dit kerst-spektakel.

“Het is een jaar of twintig geleden opgestart met alleen een paar lichtjes en boompjes. Sindsdien proberen we elk jaar grootser aan te pakken.” De Meent staat nu vol met kerstmannen, ijsberen en verlichte bomen. De straat bestaat uit negen huizen en hierdoor zijn alle buren redelijk hecht met elkaar, vertelt Mike. Naast alle kerstversiering proberen ze elk jaar het een en ander te organiseren samen.

Hoeveel lampjes er nu precies hangen, is nog de vraag. Van der Donk noemde er minimaal 100.000. Elk huis betaalt de energiekosten van zijn eigen lampjes. “Zo kun je zelf bepalen hoeveel je er aan uit wilt geven”, legt Mike uit.

Aan aandacht is er geen gebrek, volgens Mike. Het wordt ondertussen door heel Nederland gedeeld en er komen veel mensen kijken.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...