Celstraf voor complotdenker Huig Plug vanwege stalking, opruiing en smaad

De rechtbank heeft complotdenker Huig Plug (55) negen maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk opgelegd voor stalking, opruiing en smaad. Dat werd vrijdag bekend in de rechtbank in Breda.

De bekende complotdenker uit Katwijk beschuldigde slachtoffers op social media van kindermisbruik en kindermoord. Ook cameraman Pieter P. (41) uit Katwijk kreeg een celstraf opgelegd van 66 dagen, waarvan 60 voorwaardelijk en een taakstraf van 150 uur. De Haagse Marlies van M, die niet bij de zitting aanwezig was, kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 180 uur.

”Ik wilde gewoon dat er een onderzoek kwam.’’

Marlies van M.

Volgens complottheorieën van Plug en zijn twee medeverdachten bestaat er een Haags pedonetwerk. Ook stelt Marlies van M. dat haar kind seksueel is misbruikt. Ze beschuldigt voormalig topambtenaar Joris Demmink en de echtgenoot van een rechter van het gerechtshof in Amsterdam van seksueel misbruik. “Een makkelijk slachtoffer”, vindt OM, omdat zijn naam al eerder werd gerelateerd aan misbruik. Hij werd niet vervolgd door gebrek aan bewijs.

Niet serieus nemen
Volgens de drie bleef het niet bij de dochter, maar werden ook meerdere kinderen verkracht door een groep mannen in het bos. Daarnaast zouden er baby’s zijn begraven, onder wie die van de dochter van M. Volgens het OM is het verhaal zo bizar dat geen mens het serieus kan nemen.

De beschuldigingen werden via filmpjes en berichten op sociale media verspreid. Van M. zei in de rechtszaak dat ze zich liet meeslepen. ”Ik wilde gewoon dat er een onderzoek kwam.’’ Het trio is ook schuldig aan stalking. Plug en P. zouden vier keer aan het huisadres van de rechter zijn verschenen met een megafoon. Het heeft een ontzettende inbreuk in onze privacy, zo liet een slachtoffer aan ANP weten. De namen zouden nog steeds online staan.

Plug moest eerder tien weken de cel in voor het bedreigen van Mark Rutte en Hugo de Jonge. De verdachten hebben veertien dagen om in beroep te gaan. Naast de straf is er een contactverbod met de slachtoffers en moet het trio een schadevergoeding betalen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...