Het Evoluon van Nu – Betaalbare woningen en reis door de tijd

Publicatiedatum:

11 juni 2023 

Woningbouw  

De gemeenteraad van Eindhoven heeft recent besloten om betaalbare woningen te bouwen rondom het Evoluon, in plaats van het oorspronkelijke plan van de projectontwikkelaars Hurks, Foolen en Reijs met een hotel, kort verblijf woningen en creatieve werkruimtes.  

Het doel van dit plan is om elke Eindhovenaar de kans te geven om bij het Evoluon te kunnen wonen. Ook zal dit plan meedragen aan het woningbouwprobleem in Eindhoven, zoals het nu bekend is zullen er honderden nieuwe woningen bij komen. 

Het nieuwe plan bevat de bouw van twee torens: een toren van 90 meter aan de Tilburgseweg en een toren van 45 meter aan de Beukenlaan.  

Naast de betaalbare woningen heeft de gemeenteraad op het initiatief van GroenLinks ook ingestemd met het behoud van zoveel mogelijk bomen rondom het Evoluon. De oorspronkelijke plannen waren om 43 bomen te kappen om het monument beter zichtbaar te maken, maar GroenLinks en D66 hebben zich sterk gemaakt om de bomen te houden. Met steun van de oppositiepartijen zijn de bomen gered. 

De gemeente Eindhoven wil niet alleen betaalbare woningen bouwen, maar hoopt ook dat het Evoluon een nieuw leven wordt ingeblazen. 

RetroFuture 

Sinds 24 september 2022 heeft het Evoluon zich heropend voor publiek met een tentoonstelling genaamd RetroFuture. ’s Werelds eerste en grote tentoonstelling over de toekomst van het verleden neemt bezoekers meer op een reis door de tijd. De tentoonstelling is te bezoeken t/m 3 september 2023. 

Veranderingen en innovaties worden in gang gezet door mensen die geloven dat de wereld niet alleen anders, maar ook beter kan. Kunstenaren, architecten, ontwerpers en wetenschappers en denkers maken dingen tastbaar die andere mensen nog niet zien. Zij nodigen mensen uit om vooruit te kijken naar de toekomst. In een ufo-vormig gebouw met maar liefst 3.000 vierkante meter tentoonstelling wordt de bezoeker meegenomen door een reis door de tijd door middel van design, kunst, wetenschap en film.  

Na een bezoek aan de tentoonstelling RetroFuture zijn bezoekers vrij om nog verder te genieten van het Evoluon. Of dat dat nu het ontdekken is van de fascinerende architectuur van het gebouw of om te ontspannen op het terras, het Evoluon staat open voor bezoekers. 

De keuze van het Evoluon om zich te heropenen met de tentoonstelling RetroFuture, laat zien dat ze nog steeds geloven in de kracht van kunst en innovatie. 

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...