Steekpartij op Fontys; dit is wat er is gebeurd

Studenten en medewerkers op de Fontys Hogeschool in Eindhoven werden donderdagochtend opgeschrikt door een ontruiming van de politie. Een medewerkster is op de campus Rachelsmolen bedreigd door een man met een mes. De politie ging met meerdere eenheden op de melding af. Uiteindelijk is er een 41-jarige man opgepakt. Wat is er die ochtend precies gebeurd?

Een medewerkster was om 7.50 uur in een toiletruimte in het gebouw R13. Daar is zij door een voor haar onbekende man bedreigd met een mes. Hierbij raakte zij lichtgewond aan haar hand. De man nam na het incident snel de benen. De politie ging met veel eenheden op het voorval af.

Alle studenten en medewerkers zijn door de politie naar buiten gebracht. Het idee was dat de verdachte nog in het pand zat. Uiteindelijk is de man daar niet aangetroffen en kon de hogeschool weer vrijgegeven worden. Fontys heeft aan de studenten via een e-mail laten weten dat alle lessen doorgingen, tenzij anders aangegeven door hun onderwijzer.

Zoektocht

Ondertussen was het slachtoffer naar een huisartsenpost gebracht en heeft zij aangifte gedaan. Terwijl de studenten verder gingen met hun studie, was de politie druk bezig met een onderzoek. Al snel is door de politie via X een signalement uitgestuurd. Het zou gaan om een man tussen de leeftijd van 40 en 45 jaar oud, met een kaal hoofd of gemillimeterd haar en een blauwe sweater.

Fontys geeft in een persbericht aan dat de verdachte geen student of medewerker van de hogeschool is. De politie vult daarbij aan dat het niet lijkt te gaan om een tegen Fontys gerichte actie.

Aanhouding inbraak

Twee uur na het incident, rond 10.00 uur, vond er een inbraak plaats in een bedrijfspand aan de Nuenenseweg. Dat is ongeveer drie kilometer van campus Rachelsmolen. In het bedrijfspand troffen politieagenten een man aan die voldeed aan het eerder gegeven signalement. “Wij hebben het vermoeden dat de man betrokken is geweest bij die bedreiging, maar onderzoek zal dat verder moeten uitwijzen,” meldt de politie.

De 41-jarige man is nu verdachte in de zaak. De verdachte heeft geen vaste woon-of verblijfplaats. Hij zit nu vast op het politiebureau voor verder onderzoek en verhoor.

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram!

Foto: ANP / Rob Engelaar

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...