Hoger beroep Mallorca-zaak: streven naar gerechtigheid voor Carlo Heuvelman 

Zeven verdachten staan deze week opnieuw terecht voor het overlijden van Carlo Heuvelman (27). Heuvelman kwam in aanraking met de verdachten door een ruzie op Mallorca. Er is sprake geweest van ernstig uitgaansgeweld, wat hem spijtig genoeg het leven heeft gekost. Deze week begint het hoger beroep in de Mallorca-zaak. 

Die avond, 13 juli 2021, begon het met een ruzie in een café om een zit plek. De situatie escaleerde en tijdens de gevechten die volgde zijn er acht mensen gewond geraakt. Heuvelman raakte betrokken bij de ruzie om een vriend te kalmeren, wat hem fataal werd. Hij werd zo hard geschopt en geslagen dat hij in een coma belanden. Vier dagen later overleed hij in het ziekenhuis aan de gevolgen van een hersenletsel. 

Veroordeling  

De verdachten stonden vorig jaar al terecht, de rechtbank legde toen gevangenisstraffen tot zeven jaar op. De hoogste straf was voor Sanil B. (21) voor doodslag en twee pogingen daartoe. Zijn schoen bevatte DNA van Heuvelman. De rechtbank concludeerde echter dat Heuvelman is gedood ‘met een of meer anderen’, maar uit de rechtszaak is nooit opgemaakt om wie van de verdachten het gaat.   

Nieuwe informatie  

Hoewel de rechtbank ervan overtuigd is dat er meerdere verdachten actief betrokken waren bij de dood van Heuvelman, blijven zij dit ontkennen. De nabestaande van Heuvelman smeekte de jongens bijna: “Iemand van jullie moet meer weten, ga praten!” Zij hopen de komende weken meer te weten te komen over de dood van Heuvelman.  

De kans hierop is daarentegen klein. De advocaten van de verdachten laten weten dat er niks nieuws verteld zal worden, dus ook niet over wie Heuvelman geschopt heeft. De situatie is erg frustrerend voor de nabestaande van Heuvelman, die met vragen blijven zitten over wie Heuvelman zoiets gruwelijks heeft aangedaan.  

Hoger beroep  

De rechtbank legde vorig jaar al forse en deels voorwaardelijke celstraffen op van twaalf tot dertig maanden aan de overige zes verdachten. Het Openbaar Ministerie en de zeven verdachte gingen beide in hoger beroep. Dat gaat deze week van start. Maandag en dinsdag bespreekt het hof de gebeurtenissen. Vrijdag is ingeruimd voor het spreekrecht van de nabestaanden. De strafeisen worden woensdag 13 december verwacht.  

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...