Een nieuw platform voor de Oisterwijkse herdenkingstegel

Sinds eind 2021 beschikt Oisterwijk over de herdenkingstegel ´Het gevallen dölleke´. Bijzonder aan deze tegel is het feit dat die bedrukt is met een QR-code die leidt naar een website. Binnenkort krijgt deze website een opmerkelijke update.


De tegel is neergezet om de gevallen dollen en dollinnen te eren, oftewel de overleden inwoners. De carnavalsnaam van Oisterwijk is immers Döllekesgat. De initiële aanleiding was het overlijden van de oprichter van de carnavalsvereniging, Karel Huberts. De gedachte hierachter is dat de inwoners die iemand hebben verloren die graag carnaval vierde, een plekje hebben om ze te herdenken.


De tegel beschikt over een QR-code. momenteel brengt de QR-code je naar een site met een foto van een dol, waarnaast in grote sierlijke letters ´De gevallen dol´ staat. (te vinden op www.degevallendol.nl). Maar volgens voorzitter Rob van der Sanden komt daar binnenkort verandering in. De website is gemaakt met de bedoeling om een platform te creëren waar iedereen zijn verhalen en foto´s kwijt kan over hun verloren carnavalsvierders. En tegelijk moet het mensen informeren over de herdenkingstegel via een kort verhaal over de geschiedenis en ontwikkeling ervan.


De website is gemaakt op 11-11-2021, wat ook te vinden is op de website. Volgens Rob is het doorvoeren van de update een langdradig proces met de nodige gebreken, vandaar dat het zoveel tijd kost. Maar het wordt nog wel uitgewerkt aangezien het voor de vereniging erg belangrijk is om iedereen een kans te geven iets kwijt te kunnen over de overledenen. Rob van der Sanden: ¨We zien dit ook als iets wat veel inwoners zal verbinden en samenbrengen.¨


Er is nog geen datum bekend wanneer deze update er eindelijk zal zijn, maar het kan niet meer lang duren.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...