Ondergrondse buisleidingen door de Parel in ‘t groen

Publicatiedatum:

Gasunie heeft het voornemen om binnen enkele jaren ondergrondse buisleidingen aan te leggen in het grondgebied van Oisterwijk. Het traject van de zogenoemde Delta Rhine Corridor loopt van Rotterdam naar de Duitse grens en gaat dienen voor het transport van waterstof, ammoniak, propeen, lpg en meerdere ondergrondse gelijkstroomverbindingen. Donderdag 22 juni 2023 is van 19.00 uur tot 21.00 uur in ’t Plein in Udenhout een inloopbijeenkomst voor omwonenden.

Het project DRC is een publiek-private samenwerking. Hierbij coördineert de Rijksoverheid bijvoorbeeld het vergunningsproces en eventuele financiering. De partijen die samenwerken om dit project tot stand te laten komen zijn Gasunie (Hynetwork Services en Gasunie Transport Services), OGE, Shell en BASF. Volgens senior communicatieadviseur van de gemeente Oisterwijk Astrid van den Bersselaar is de gemeente door de DRC partners geïnformeerd over het project en eventuele vergunningen moeten bij alle betrokken gemeenten aangevraagd worden. “Inwoners worden op dit moment geïnformeerd. Zij kunnen aangeven of en op welke manier zij betrokken willen zijn bij het project”, aldus Van den Bersselaar.

Hard nodig

De Delta Rhine Corridor kan volgens de Rijksdienst van Ondernemend Nederland een oplossing bieden voor ‘problemen op het gebied van klimaat, economie, de leveringszekerheid van energie en de energieonafhankelijkheid van andere landen en het vervoer van gevaarlijke stoffen.’ Om dat te kunnen verwezenlijken acht het kabinet het DRC-project hard nodig in Nederland. De verkenningsfase is vorige week gestart met de publicatie van de plannen. Hierop kan gereageerd worden tot 6 juli. Naast de informatiebijeenkomsten voor inwoners is er vanaf 2 juni 2023 ook een online talkshow te bekijken met aanvullende informatie via de website van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...