Onderzoek naar vermiste Yoran Krol: “Uiteraard in een later stadium minder intensief”

Sinds 24 december 00:30 uur wordt de zestienjarige Yoran Krol uit het Brabantse Sleeuwijk vermist. Zijn fiets is op 24 december aangetroffen op de Merwedebrug. Op 12 januari is zijn jas gevonden na een tip in de Merwede, bij Papendrecht. Inmiddels is Yoran drie weken vermist. Wat worden de volgende stappen in het onderzoek naar Yoran?

“Het onderzoek gaat gewoon door, we zijn blij met tips die mensen geven en adviseren ook als iemand iets gezien heeft om ons te contacten”, Willem-Jan Uijtdehage (woordvoerder/ communicatieadviseur, politie Zeeland-West-Brabant).

“Iedere tip nemen wij serieus. Als er bijvoorbeeld iets in het water wordt gezien, dan bekijken we dat altijd”, Dik Advocaat (woordvoerder/communicatieadviseur, politie Zeeland-West-Brabant).

Op 13 januari was er een zoekactie naar de vermiste Yoran Krol in het Brabantse Sleeuwijk, maar de tiener is helaas niet gevonden. Volgens het Coördinatie Platform Vermissing (CPV), de organisatie die de zoekactie coördineerde, hebben 2500 vrijwilligers meegeholpen met zoeken.

Indien mogelijk wordt er ook nog gezocht met onder andere de heli, maar wanneer dat precies is, weten ze nog niet, volgens Willen-Jan Uijtdehage. “Zolang er geen lichaam gevonden wordt, gaat het onderzoek door. Uiteraard in een later stadium minder intensief”, aldus Dik Advocaat.

Verder wil de politie er niets meer over zeggen. “Afgelopen weekend is er zeer veel media-aandacht voor deze zaak geweest. Hier heb ik ook iedereen te woord gestaan. Alles wat er over de zaak gezegd kan worden is inmiddels bekend. Graag wil ik je dan ook vragen het hier voorlopig bij te houden”, wederom Dik Advocaat.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...