Kaaienschijters zetten Kaaiendonk in de verf met eigen carnavalskraker ‘Mona of Lisa’

Carnavalsvereniging De Kaaienschijters uit Kaaiendonk (Oosterhout) gooien het deze carnaval over een andere boeg. De vereniging heeft hun eigen carnavalsnummer opgenomen. Zaterdag 13 januari waren de opnames van de videoclip Mona of Lisa in Café De Kletserij. “Met enthousiasme en onze creativiteit willen we carnaval een warm hart toedragen”, aldus Rick Kieboom, voorzitter van de Kaaienschijters.

Het thema van Kaaiendonk dit jaar is ‘Leut ‘et alle kleure’. De Kaaienschijters wilde dit thema graag in hun carnavalskraker betrekken. Daarom hebben ze besloten om iets met verf te doen. “We wilden er een echte beleving van maken, dus daarom hebben we het thema van de optocht doorgetrokken in het nummer. We hebben met hulp van een producer een goede melodie bedacht waar Mona of Lisa goed op paste.” 

Het idee van een eigen nummer is iets wat ieder jaar opborrelt bij de vereniging. Kieboom geeft aan dat dit de eerste jaren niet haalbaar was, omdat het bouwen van een carnavalswagen veel tijd kost. Dit jaar heeft de vereniging besloten minder tijd te willen steken in de wagen om zo meer tijd over te houden voor andere projecten. 

Een vriendengroep die voelt dat ze uit elkaar groeien, een bekend probleem voor vrienden van midden twintig. Ook De Kaaienschijters hadden last van obstakels zoals werk, relaties en een druk sociaal leven. Vijfeneenhalf jaar geleden heeft de vriendengroep hier iets op bedacht. “We wilden iets doen waarbij we elkaar minimaal één keer per maand zagen. Iedereen van ons houdt heel erg van carnaval. Daarom zijn we de vereniging gestart”, aldus Kieboom. 

In de toekomst ziet Kieboom een grotere vereniging voor zich. “Er zijn interne gesprekken geweest om De Kaaienschijters uit te breiden. We zouden meer de marketing kant op willen, een vereniging die de jeugd erbij betrekt en midden in het Kaaiendonkse carnavals leven staat!” 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...