Opnieuw vuurwerkincident bij festival

Publicatiedatum:

Tijdens het hardstyle feest Supremacy ging het afgelopen zaterdag tijdens de show van Rebelion mis met het vuurwerk dat te zien was. Een vuurpijl belandde in het publiek nadat hij de verkeerde richting inschoot. Voor zover duidelijk zijn er geen gewonden gevallen tijdens het incident. De organisatie van Supremacy laat nog niet van zich horen na het incident.

Op TikTok gaan filmpjes rond waarbij te zien is hoe de vuurpijl het publiek ingaat. Het incident bij Supremacy is niet de eerste dit festivalseizoen. Eerder dit jaar bij het festival Defqon ging het ook al mis. Tijdens de eindshow vloog er een vuurbal het publiek in, waarbij een bezoeker geraakt werd. De bezoeker raakte niet gewond. Op sociale media zijn er reacties van mensen die niet te spreken zijn over het incident en hun onvrede over het voorval uiten. Een bezoeker van Supremacy zag het voorval gebeuren en vertelt erg geschrokken te zijn van het incident.

Er is veel wet- en regelgeving rondom de veiligheid van vuurwerkshows bij evenementen. Tijdens het organiseren moeten festivals laten zien hoe zij de veiligheid gaan waarborgen. Denk hierbij aan veiligheidsafstanden van het vuurwerk tot aan het publiek. Caffero, vuurwerkspecialist voor evenementen, wilde geen reactie geven op de vraag hoe deze incidenten kunnen plaatsvinden na het handhaven van de vele regels.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...