Nieuwe voorzitter voor Tilburgs Mediafonds: Wiel Schmetz volgt Hedwig Zeedijk op

TILBURG- Per 1 december heeft Hedwig Zeedijk het voorzitterschap van het Tilburgs Mediafonds overgedragen aan Wiel Schmetz. Met een verleden als directeur van Fontys Journalistiek en voorzitter van de redactieraad van het universiteitsblad van Tilburg brengt Schmetz een rijke ervaring met zich mee. Daarnaast was hij al een tijd bestuurslid binnen het Tilburgs Mediafonds, daarom kijkt hij vol optimisme naar de toekomst van het fonds.

“Het huidige bestuur kan de komende jaren verdergaan op het gevormde pad dat onze voorgangers hebben gemaakt. Het fonds is nu klaar voor de volgende fase,” aldus Schmetz. Er liggen plannen op tafel om het fonds beter vindbaar te maken, met speciale aandacht voor de ondersteuning van jonge journalisten om hun carrière een duw in de rug te geven. In dit kader wordt gewerkt aan een mogelijke samenwerking tussen Fontys Journalistiek en het Tilburgs Mediafonds, een aanpak die eerder succesvol was in Leiden tussen het Leids Mediafonds en de Universiteit Leiden. “Op die manier komt het direct bij de studenten terecht,” voegt Schmetz toe.

Het Tilburgs Mediafonds is een onafhankelijke stichting die verschillende keren per jaar financiële bijdrages verstrekt om journalistieke producties te bevorderen. In totaal kan het fonds €75.000 per jaar toekennen.

Beluister hieronder een audio-interview met dhr. Schmetz, als onderdeel van een audio-opdracht tijdens ‘De Verhalenvinders’. In dit interview deelt Schmetz zijn visie op de toekomst van het fonds en geeft hij advies aan (jonge) journalisten die overwegen een project in te dienen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...