Nog steeds geen padelbaan in de Reeshof

TILBURG – Er is nog steeds geen zekerheid over Padel+. Er zijn plannen om een padelcentrum te vestigen in de Reeshof, dit zou de grootste van de Benelux moeten worden. Maandag bij de raadsvergadering blijken er nog steeds tegenstanders te zijn voor de padelbanen. De raadsleden konden nog niet kiezen en dus komt er een debat.

De bewoners lieten weten dat het geluid, ook na verhoging van de geluidswand, nog steeds te hoog is. Zo ook Petra de Nijs, omwonende: “Het geluid is nog steeds te hard voor het hebben van een rustige woonwijk. Alleen een veertig meter lange muur kan dit verhelpen.” Volgens de initiatiefnemers is dat niet mogelijk vanwege de kosten.

Gordon Leysner, één van de initiatiefnemers van de padelbaan, zegt al veel te hebben gedaan om de bewoners tegemoet te komen. “We hebben meerdere keren met de bezwaarmakers aan tafel gezeten en hebben daarbij geen halve maatregelen genomen. De wand is al van vier meter naar bijna zeven meter gegaan maar voor sommige bewoners blijkt dit nog steeds niet genoeg.”

In de raadsvergadering hebben de raadsleden nog geen beslissing kunnen nemen en de partijen: CDA, Lijst Smolders en Partij van de Dieren hebben uiteindelijk gestemd voor een debat. Deze zal plaatsvinden op 19 juni.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...