Tilburg moeilijk bereikbaar: scholen met handen in het haar

Publicatiedatum:

Scholen zijn niet blij met de werkzaamheden bij het treinstation van Tilburg. Ze staan machteloos in de periode van 28 april tot en met 13 mei, waarin er geen treinen van en naar Tilburg rijden. Voor studenten zal het dus moeilijk zijn om naar school te gaan. De NS regelt wel alternatief vervoer met bussen, waar informatie nog voor volgt. 

Die twee weken vallen gelukkig grotendeels in de meivakantie. Tilburg Universiteit heeft echter geen meivakantie en zal het meest last hebben van de werkzaamheden. “Helaas hebben we dan gewoon collegeweken. Gelukkig zijn er dan geen tentamens”, zegt Imre van der Meulen, woordvoerder van Tilburg University. “Het is een hele vervelende situatie. We kunnen eigenlijk niks anders doen dan onze studenten en medewerkers zo goed mogelijk hierover te informeren.” De school gaat verder niks aanpassen aan het onderwijs, omdat de roosters en planningen al lang vaststaan. Het is voor de school lastig om deze nog om te zetten.

Scholen met meivakantie

Het ROC zelf was niet bereikbaar voor een reactie. Wel vertelt docent en opleidingsontwerper Wisna Muller intern nog niks gehoord te hebben. Ook uit ze haar twijfels over de situatie: “ik denk dat de druk verhoogd wordt, mensen zullen te laat komen en de lessen worden verstoord”, legt ze uit. Door haar vaststaand rooster kan ze zich moeilijk aanpassen. Wel zal ze de leerlingen die niet aanwezig kunnen zijn inlichten over de lessen. 

Fontys Hogeschool houdt zich vast aan het alternatief vervoer dat door de NS geregeld wordt. Woordvoerder Ingrid Oonincx voegt wel toe dat leerlingen bij twijfel contact kunnen opnemen met docenten voor oplossingen. “Het scheelt voor ons dat het maar drie dagen belemmerd in verband met de meivakantie”, aldus Oonincx. In de week na de meivakantie valt ook Hemelvaart, waardoor er die week maar drie lesdagen zijn. 

Verbouwing

Tijdens de werkzaamheden worden er spoorstaven vervangen en de trappen en perrons vernieuwd. Ook op het station van Tilburg Universiteit wordt er één perron vernieuwd. De NS heeft enkele maanden geleden overleg gehad met scholen, waarin de plannen zijn aangegeven. Wel komt er vervangend vervoer, informatie daarover volgt nog. 

Foto: ANP XTRA/Robin van Lonkhuijsen

 

+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rattenplaag en onrust: buurtbewoner laat spoor van chaos achter 

In een normaal gesproken rustige buurt in de gemeente...

Nederlandse schrijvers en journalisten pleiten in petitie voor een staakt het vuren in Gaza

Het geweld in de Gazastrook blijft doorgaan en veel...

Ondanks gewonnen rechtszaak gaat Efteling nog niet uitbreiden

De Efteling heeft de rechtszaak over het bezoekersaantal, dat...