VIDEO| Triceratops in de spotlight

De triceratops leefde 67 miljoen jaar geleden in het gebied dat nu Noord-Amerika is. Deze grote plantenetende dinosauriër stierf uit door een enorme meteorietinslag. In 2013 ontdekte een groep paleontologen fossielen van de Triceratops in de Amerikaanse staat Wyoming. Er werden tien fossielen gevonden en vijf daarvan worden nu tentoongesteld in verschillende bibliotheken in Nederland, waaronder de Tilburgse LocHal.

De dinosaurusfossielen blijven zes weken staan. Naturalis organiseert in samenwerking met onder andere de LocHal veel evenementen rondom deze tentoonstelling. Dit is vooral op kinderen gericht. Er worden onder andere kindercolleges en verschillende workshops gegeven.

Vanaf donderdag 17 oktober 2024 presenteert Naturalis een wereldprimeur: een triceratopskudde. Deze vondst is zeldzaam. De meeste fossielen worden individueel gevonden. De ontdekking van een kudde biedt nu dan ook unieke inzichten. Alle dinosauriërs die verspreid staan over het land, worden bij Naturalis samengebracht en tentoongesteld als kudde.

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram! 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...