ANWB: Meer Nederlanders op reis, minder aandacht voor duurzaamheid

Op vakantie gaan in de zomer wordt weer populairder onder Nederlanders, maar denken aan duurzaamheid niet. Meer Nederlanders gaan op vakantie vergeleken met vorig jaar, dit jaar is dat 73 procent terwijl dit vorig jaar 65 procent was. 

Dit verschil heeft te maken met duurzaamheid. Vorig jaar was dit een belangrijker onderdeel in de overweging waar en hoe Nederlanders op vakantie gaan; deze zomer laten mensen dit iets meer links liggen. Het vakantieonderzoek van de ANWB is gebaseerd op 1027 mensen. De ondervraagden gaan het liefst met de auto op vakantie (55 procent), op plek twee staat het vliegtuig (32 procent) en wordt gevolgd door de trein (7 procent).

De redenen waarom mensen bewust kiezen voor wel of geen duurzaamheid loopt uit elkaar. Volgens ANWB-woordvoerder Stephan Grout geeft de grootste groep aan al voldoende duurzame keuzes te maken. “Ze vinden dat het op vakantie tijd is voor ontspanning.” Deze groep bestaat uit 26 procent vakantiegangers alhoewel dit vorig jaar nog 23 procent was.

De minderheid van de Nederlanders, 13.3 procent, vindt duurzaamheid wel belangrijk en wil hier dan ook iets meer voor betalen om de negatieve gevolgen van hun vakantie te minimaliseren.

Wil je meer artikelen van de Nieuwsmakers lezen? Klik hier om al de artikelen terug te lezen en volg ons ook op Instagram! 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...