Winkels in binnenstad ervaren overlast door werkzaamheden

Tilburg – Al weken zijn er werkzaamheden in de binnenstad van Tilburg. Bezoekers kunnen moeilijk door de Heuvelstraat vanwege de vele hekken. In de winkelstraat wordt op dit moment recht voor de winkels gewerkt aan de straat, dit zorgt voor overlast bij de betreffende winkels.

Opengebroken straten, hoopjes zand en voor elke winkel loopbruggen. Echt makkelijk is winkelen op dit moment niet in de Heuvelstraat in Tilburg. Femke Pauwels, assistent-manager van Manfield, vertelt dat ze een stuk minder klanten in de winkel krijgen: ‘’Doordat er hekken voor de winkel staan lijkt het voor klanten alsof ze niet naar binnen mogen. En gisteren lag er bijvoorbeeld geen loopbrug, mensen met een rolstoel of kinderwagen komen dan gewoon niet binnen.’’ Medewerkers van Rituals en WE bevestigen dit probleem.

Gemeente

Woordvoerder van de gemeente Tilburg Rosanneke van Daele-Noomen laat weten dat de gemeente zich bewust is van de overlast: ‘’We doen wat er in onze macht ligt om de overlast zoveel mogelijk te beperken.’’ Er wordt niet alleen in de Heuvelstraat gewerkt, maar op nog veel meer plekken in Tilburg. ‘’Het is een stad die volop aan het groeien en ontwikkelen is en dat gaat uiteraard gepaard met bouw- en wegwerkzaamheden.´´ De gemeente geeft aan dat er een hele hoop tegelijkertijd gebeurt op dit moment. ´´Nutsbedrijven zoals Enexis zijn bezig met het vervangen van kabels en leidingen. Dat is even vervelend maar wel nodig om een toekomstbestendige stad te kunnen zijn.’’

Geluidsoverlast

Aan het begin van de werkzaamheden ervaarden de winkels veel geluidsoverlast. Een medewerker van de WE vertelt dat communiceren in de winkel zelfs lastig werd: ‘’Als ze voor de winkel met de graafmachine staan, kan je niet eens meer tegen elkaar praten.’’ De assistent-manager van Rituals vertelt dat klanten zelfs sneller de winkel verlaten door het geluidsoverlast.

Communicatie

Pauwels vertelt in de kantine van de schoenenwinkel dat de communicatie van de gemeente vooral aan het begin goed was: ‘’Het is wel gecommuniceerd met ons, we kregen wel elke keer mails over hoe lang de werkzaamheden gaat duren en in welke fases ze werken.’’ Echter kan dat de laatste weken wel beter: ‘’Afgelopen tijd hoor ik alleen niks meer, ik ben laatst naar de werkers gelopen. Zij vertellen mij dan wel hoe lang het ongeveer gaat duren.’’ De gemeente Tilburg heeft aan de winkels laten weten begin juni klaar te zijn met de werkzaamheden.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55