Utrecht en Amersfoort mogelijk voorbeeld voor Tilburg in de aanpak van racisme en discriminatie

Publicatiedatum:

Tilburg – Lokaal Tilburg, Groenlinks en Ons Tilburg vinden dat we een voorbeeld kunnen nemen aan Utrecht en Amersfoort in de aanpak van racisme en discriminatie. Dit werd vermeld tijdens de raadsvergadering van vorige week maandag. 

Tijdens deze raadsvergadering meldde 50Plus samen met Lokaal Tilburg dat ze een agenda willen om discriminatie en racisme in Tilburg aan te pakken als onderdeel van een inclusieve stap.

Groenlinks is ook voor dit besluit, maar is er nog niet uit hoe, en wat hier in moet komen. Wel meldde ze dat ze voorstanders zijn van de aanpak in Utrecht en Amersfoort. Deze gemeenten hebben namelijk al een agenda antidiscriminatie. Deze agenda’s richten zich op een inclusievere gemeente. Ze intensiveren zo de aanpak van discriminatie, willen de bewustwording vergroten en de discriminatie voorkomen. Ons Tilburg is ook voorstander, maar vind dat ook het nationale programma als voorbeeld gebruikt kan worden.

Lokaal Tilburg meldde dat bij de vorige bijeenkomst door een expert is vermeld dat de agenda van Utrecht en Amersfoort volgens de onderzoeker werkt. Of ze dit als voorbeeld gaan nemen in Tilburg is nog niet duidelijk. 

Partij LST liet in de debat bijeenkomst weten niet voor een aparte antidiscriminatie agenda te zijn net als het CDA. Het CDA vindt namelijk dat het probleem zit in de dagelijkse praktijk en we dit probleem niet kunnen oplossen met nieuwe plannen en beleid.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...