Waarom is de carnavalsband Veul Gère z’n groot succes? 

Al een aantal jaar geeft Veul Gère twee concerten in poppodium 013 in aanloop van de carnaval. Deze concerten zijn dan ook altijd snel uitverkocht, het duurde dit jaar 5 minuten en toen waren de kaarten voor 2025 uitverkocht. Maar waarom gaat dit zo snel en waarom doen ze maar twee shows? 

Veul Gère is al jaren een van de grootste carnavalsbands van Tilburg, het is van oorsprong een carnavalsvereniging. De mannen kreeg naamsbekendheid nadat ze ieder jaar met een nieuwe carnavalskraker kwamen. Poppodium 013 verzorgt ook al jaren hun concerten die elk jaar in de aanloop van carnaval zijn. Maar waarom zijn er maar twee concerten als er zoveel vraag naar is? Ernst Coomans van 013 zei ‘er is verder echt geen ruimte meer in de planning’. Dus jammer genoeg geen extra show volgend jaar.

Coomans verklaart: ‘Dit type acts is over het algemeen behoorlijk populair; mensen willen feesten en dat is precies wat Veul Gère levert.’ Volgens 013 is dit ook een leuke binnenkomer zo net voor de carnaval om weer iedereen in de sfeer te krijgen.

Volgens Coomans heeft013 nog geen klacht ontvangen over het feit dat de tickets binnen 5 minuten uitverkocht waren. Het lijkt erop dat iedereen die graag wilde gaan, toch nog een kaartje heeft weten te bemachtigen.

Uit een enquete onder Veul Gère blijkt dat de concerten zo goed lopen omdat het lekker laagdrempelig is en er leuke teksten zijn. Ook Tilburg is er een grote fanbase van Veul Gère hierdoor gaat de kaartjes ook snel. 

Ook bleek dat de nummers ‘De Gròzzie van Mèn Buurvrouw (Derin, deruit)’ en ’Stripke Veur’ erg goed in de smaakt te vallen onder de carnavalsfans. De dubbelzinnigheid is ook benoemd als iets wat Veul Gère zo goed maakt als band. De muziek is voor jong en oud, maar als je wat ouder wordt begin je de teksten vaak ook beter te begrijpen. 

De Tilburgers kunnen blij zijn met een groep als Veul Gère, dus mocht je dit jaar gaan carnavallen kun je genieten van de heerlijke nummers van deze heren. 

Bron foto: Rob Engelaar, ANP

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...