De Schrobbelèr bonbon van Huize Geers is razend populair

TILBURG – Sinds 1937 maken ze bij chocolatier Huize Geers al bonbons. Hein Geers is inmiddels de vierde generatie die zich heeft gespecialiseerd in het vak. Sinds 2008 is hij de eigenaar van het bedrijf. Naast de 38 verschillende smaken bonbons, verkopen ze ook een hele speciale bonbon: de Schrobbelèr bonbon.

Met zo’n 150.000 verkochte bonbons per jaar kun je wel van een succes spreken. De bonbon is ontstaan doormiddel van een samenwerking tussen Huize Geers en Schrobbelèr. Schrobbelèr kwam met het idee en Huize Geers heeft de bonbon vervolgens uitgewerkt. De afgelopen jaren heeft Hein Geers hem nog verder doorontwikkeld. 

De smaak

Een Schrobbelèr bonbon delen wordt lastig, want door de nog vloeibare Schrobbelèr binnenin, is doormidden snijden geen optie. Doordat een deel van de vulling nog vloeibaar is, gebeurt er tijdens het eten van de bonbon veel in je mond. Een lichte crunch in combinatie met de sterke Schrobbelèr en smaak van de pure chocolade maakt deze bonbon erg bijzonder.

Eigen chocolade maken

Daarnaast is Huize Geers één van de weinige chocolatiers in Nederland die nog zijn eigen chocolade maakt. Inmiddels is het aantal chocolatiers die tot die categorie behoren zelfs op één hand te tellen. Naast de chocolade zijn zelfs sommige machines die bij het proces komen kijken ook zelf gebouwd, vertelt Hein.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...